Bekamovi bi da usvoje devojčicu iz Afrike

Izvor: Blic, 07.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekamovi bi da usvoje devojčicu iz Afrike

Čuveni bračni par Viktorija i Dejvid Bekam izgleda da će uskoro dobiti još jednog člana porodice. Oni nameravaju da usvoje devojčice iz afričke republike Sijera Leone. Poznata trendseterka i proslavljeni fudbaler odlučili su se na ovaj potez nakon što se Dejvid vratio iz nedavne humanitarne posete toj afričkoj zemlji, gde je bio duboko potresen teškim životom dece bez roditeljskog staranja.

Kako prenosi britanski magazin „Gracija", Bekamovi već neko vreme planiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da svojim sinovima Bruklinu, Romeu i Kruzu ostvare želju da dobiju sestru, čak se u nekoliko navrata spekulisalo da je Dejvidov i Viktorijin brak u krizi jer nisu mogli da se dogovore o još jednoj bebi. Par je prošle godine planirao prinovu, ali su odustali nakon što je Viktorija rešila da se vrati muzici i najavila povratničku turneju grupe „Spajs grls".

Međutim, očigledno da je Dejvidova četvorodnevna poseta siročićima Sijera Leonea ponovo naterala supružnike da razmisle o usvajanju umesto još jednog biološkog deteta. Čuveni fudbaler je u posetu Africi otišao kao ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija i dečjeg humanitarnog fonda Unicef i tom prilikom je prisustvovao jednom porođaju i vakcinaciji novorođenčadi.

- Skoro da sam zaplakao. Morao sam na trenutak da se udaljim iz ordinacije i da duboko udahnem. Inače sam jako emotivan, a postao sam još emotivniji od kada sam roditelj - izjavio je fudbaler nakon povratka u svoj dom u Los Anđelesu i dodao da ga je od suza zadržalo samo saznanje da je toj deci daleko teže nego njemu. Kako „Gracija" saznaje, Dejvid se čak za savet oko usvajanja obratio svom dobrom prijatelju Tomu Kruzu, koji iz braka sa Nikol Kidman ima dvoje usvojene dece, kćerku Izabelu i sina Konora. Poznati glumac je tom prilikom rekao Bekamu kako mu je usvajanje sina i kćerke potpuno promenilo život i da je bio jako srećan što je mogao da promeni živote dvoje fantastične dece. I Dejvidova supruga Viktorija u javnosti je često izražavala želju za kćerkom, jer bi na taj način njihova porodica bila potpuna, s obzirom na to da je pevačica oduvek sanjala o devojčici koja će biti njena naslednica.

Poznati usvojitelji

Andželina Žoli i njen partner Bred Pit među najzaslužnijima su za širenje holivudskog trenda usvajanja dece iz zemalja trećeg sveta, a za sada ih imaju troje, uz biološku kćerku Šajlo. Andželina je prvo kao samohrana majka usvojila dečaka Medoksa u Kambodži, a sa Bredom i devojčicu Zaharu iz Etiopije i dečaka Paksa Tijena iz Vijetnama. Pop ikona Madona i njen suprug Gaj Riči usvojili su prošle godine dečaka Dejvida Bandu iz Malavija, pa sada imaju troje dece. Malo je poznato da je i Leonardo Dikaprio usvojio devojčicu iz Južnoafričke Republike, koju je upoznao u jednom sirotištu dok je snimao film „Krvavi dijamant". Dikaprio devojčicu nije poveo sa sobom u Holivud, već je s njom samo u telefonskom kontaktu i novčano je izdržava. Meg Rajan je 2005. godine usvojila tek rođenu devojčicu iz Kine i nazvala ju je Dejzi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.