Andrija Milošević: Hoćemo naše pare!

Izvor: S media, 07.Okt.2011, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija Milošević: Hoćemo naše pare!

Poznati glumci među kojima je bio i Andrija Milošević 5. oktobra su protestvovali ispred zgrade Sekretarijata za kulturu.

Od glumaca koji su se pridružili protestu bili su: Andrija Milošević , Milorad Mandić Manda, Nada Macanković, Goran Jevtić. Svi oni su protestovali jer im nisu odobrena sredstva za predstavu "Svojta".

Andrija Milošević: U pripremama za put u Kostariku!

Andrija Milošević: Ne želim brak!

Milica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Milša: Moj muž ima osam ljubavnica

Glumci su održali javnu probu predstave kojom su hteli da skrenu pažnju na situaciju u pozorištima i kulturnim institucijama.

Andrija Milošević kaže da njihov protest nije samo zbog jedne predstave već i zbog svih ostalih. Oni žele novac od karata da bi se pozorišta renovirala i da bi mogli da normalno drže predstave.

- Taj protest nije bio samo zbog predstave "Svojta", već i zbog ostalih predstava. Ona je bila samo povod jer kad smo juče došli na probu shvatili smo da nema ni jednog dinara u budžetu koji je potreban za predstavu. Politika je takva da novac od prodaje karata ide u gradsku kasu i kasnije se ta sredstva raspoređuju. Juče smo odlučili da se pobunimo jer nam je iskreno više dosta da nam stalno pričaju da je kriza. Ja to razumem, ali u zemlji je večito neka kriza. Drugo, pozorište "Boško Buha" nije renovirano ni ja više ne znam koliko dugo, oprema je zastarela - rekao je Andrija.

Nadajmo se da će sada posle njihovog protesta neko reagovati i da nećemo izgubiti predstave i kulturu.

- Hteli smo da postignemo da neko reaguje, da se konačno neko oglasi i kaže nam šta nam je činiti. Ili ćemo raditi i dovesti situaciju u normalu, ili nećemo da radimo i kraj. Nama iz pozorišta su na prvom mestu deca kojima ne želimo nikako da uskratimo predstave. Nadam se da ćemo uspeti da pokrenemo ljude nadležne za kulturu u našoj zemlji koji će nam omogućiti da normalno radimo - dodao je Andrija Milošević, za Puls.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.