Amar Osim: Željo 2015. izlazi iz krize

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amar Osim: Željo 2015. izlazi iz krize

Ako se nastavi s dosadašnjim načinom rada, poslovnim i sportskim rezultatima, Željezničar bi do kraja godine mogao profunkcionisati normalno i izaći iz krize, smatra Amar Osim, najtrofejniji trener na bh. fudbalskoj sceni.

Dugi niz godina "alfa i omega" kluba sa "Grbavice" u petak je i zvanično otputovao u Katar, gdje će u narednih godinu i po sjediti na trenerskoj klupi prvoligaša Al-Kharaitijata. U oproštajnom intervjuu govorio je o ambicijama na novom radnom mjestu, mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "plavih" i eventualnom povratku.

"Ugovor je na godinu i po, s tim što u ovom poslu tako stoje stvari da može trajati i samo dan i po. Nikad se ne zna. Sve zavisi kako se stvari budu odvijale, prije svega vezano za rezultat", rekao je Osim.

NN: Kakve su ambicije Vaše nove ekipe?

OSIM: To je ekipa koja nema prevelike ambicije. Uvijek su u stanju da ostanu u ligi, ali nisu nikad ostvarili neke značajnije uspjehe. Sada su u donjem dijelu tabele, odnosno u situaciji na koju baš i nisu navikli. Uobičajeno su u zlatnoj sredini, odnosno bez strahovanja od ispadanja, što ćemo pokušati što prije popraviti.

NN: Jeste li upoznati s igračkim kadrom?

OSIM: Gledao sam snimke nekih utakmica. Imao sam uvid u 14-15 fudbalera. Naravno da ću ih puno bolje upoznati kad ih vidim uživo. Prije zvanične utakmice početkom februara odradićemo i zajedničke pripreme i bolje se upoznati. Mislim da ima prostora za napredak.

NN: Planirate li angažovati možda nekog iz Željezničara?

OSIM: Mislim da za ovu sezonu oni imaju dovoljan broj igrača. Takođe, i broj stranaca je limitiran, a oni ih već imaju pet. Koliko sam shvatio iz razgovora sa čelnicima kluba, sada nemaju namjeru pojačavati ekipu, pa zato trenutno eventualnu priliku moraju čekati i "Željini" fudbaleri.

NN: Da li ćete i dalje biti vezani za Željezničar?

OSIM: Teško je reći da hoću jer fizički neću biti tu. Ne mogu čak reći ni da ću zamrznuti neke svoje funkcije u klubu jer ne znam kada ću se vratiti i u kojoj funkciji. Ako bude trebala neka moja pomoć klubu, ja sam spreman staviti se na raspolaganje u određenom smislu, ali da ću raditi i biti uposlenik kao do sada - to sigurno neću.

NN: Izjavili ste da je "Željo" na pravom putu. Koliko će još trajati konsolidacija?

OSIM: Konačna konsolidacija mogla bi se desiti do kraja kalendarske godine. Dakle, ako nastavimo sa dosadašnjim načinom rada i poslovnim i sportskim rezultatima, mislim da bi klub do kraja godine mogao profunkcionisati normalno. To znači da ono što se zaradi bude utrošeno korisno u sportski dio, a ne za krpljenje rupa pravljenih ranije.

Osim je imao i poruku za navijače, koje smatra bitnom karikom u funkcionisanju kluba iz "doline ćupova".

"Želim im sretnu Novu godinu i strpljenja. Navijači su bitan dio kluba. Nadam se da će imati razumijevanja za nastojanja koje ima uprava da klub podigne na zdrave noge", poručio je Osim.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.