97-godišnja gospođa pobedila koronavirus!

Izvor: 011vodič.com, 13.Apr.2020, 12:15

97-godišnja gospođa pobedila koronavirus!

Kad je 97-godišnja Đina Dal Koleto 1. aprila bila hospitalizovana sa simptomima koronavirusa, malo ko je očekivao da će preživeti zarazu smrtonosnim virusom.
Ali u nedelju je ova vremešna Brazilka prošla u invalidskim kolicima kroz vrata bolnice Vila Nova Star u Sao Paolu, praćena aplauzom doktora i medicinskih sestara, te je postala najstarija osoba koja je preživela zarazu covidom-19 u Brazilu, latinoameričkoj zemlji koja je najjače pogođena ovom bolešću.
Njen neočekivani >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << oporavak tračak je nade za Brazil, u kom je koronavirus razotkrio probleme sistema javnog zdravstva i pokrenuo žestoku političku raspravu o tome kako najbolje onemogućiti širenje zaraze i podupreti gospodarstvo zemlje.
O preživeloj Brazilki navodi se da je uprkos visokim godinama pre zaraze živela sama i da je živela aktivno baveći se odlaskom u kupovinu, šetnjama i kuvanjem. Od porodice ima šestero unučadi i petero praunučadi.
Tokom hospitalizacije dobijala je kiseonik i bila na intenzivnoj nezi.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.