50 godina Skupljača perja... a gde je glumica?!

Izvor: Mondo, 29.Mar.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50 godina "Skupljača perja"... a gde je glumica?!

Sin Olivere Katarine na Instagramu objavio da njegova majka nije pozvana na obeležavanje godišnjice filma "Skupljači perja!

Snimljen pre tačno 50 godina u Vojvodini, film Aleksandra Saše Petrovića "Skupljači perja" je prvi koji tretira položaj Roma u društvu i otkriva njihov život i prvo ostvarenje u kojem Romi govore svojim jezikom. Film u kojem je glavna glumica dobila "pravi" šamar i film koji je nominovan za Oskara.

Muzej istorije Jugoslavije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << organizovao svečanost u čast 50. godišnjice filma. Specijalna gošća je bila Branka Petrić, udovica Bekima Fejmiua, ali ne i druga zvezda filma Olivera Katarina.

Njen sin je ukazao na ovu činjenicu na društvenim mrežama:

"Danas je proslava 50 godina od 'Skupljača perja' ili 'event I met Happy gypsies'... Moju majku Oliveru Katarinu koja je jedina živa od legendi ovog filma (Bata Živojinović, Bekim Fehmiu, Saša Petrović), uopšte ni ne pozovu...", napisao je Mane Sakić.

On je napisao i da je "poslao protest Muzeju i Kinoteci i dobio odgovor od PR-a da nisu uspeli da je pronađu?!"

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.