5 razloga zašto je orgazam dobar za kožu

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Jul.2023, 14:32

5 razloga zašto je orgazam dobar za kožu

Kuća Između nas Voditi ljubav 5 razloga zašto je orgazam dobar za kožu Dobro, znali ste da je seks neophodan deo života, ali da li ste znali da je orgazam dobar za kožu?
Da, nauka je potvrdila: orgazam može poboljšati stanje vaše kože, bilo da se borite sa bezočnim tenom, bubuljicama ili borama. Evo kako ovaj mehanizam funkcioniše.
1. Daje vam blistav sjaj Šest povećava broj otkucaja srca i cirkulaciju krvi u celom telu. I ne samo da je odličan za vaše zdravlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << već vam daje i zdravu blistavu kožu i puni usne. To bismo nazvali apsolutnom pobedom.
2. Smanjuje bubuljice Nazvan „hormonom ljubavi“, oksitocin, koji se oslobađa sa svakim orgazmom, čini stres (i kortizol) značajno nižim. Kako se kortizol smanjuje, zapaljeni procesi u kožačineći bubuljice, pa čak i osip, poput ekcema, manje uočljivim.
3. Može smanjiti bore Da li ste ikada pitali zašto se vaš partner onesvesti odmah nakon seksa? Oslobađanje prolaktina, punog hormona, može učiniti super pospanim nakon vrha. A dubok san je period kada vaša koža ima najbolje šanse da se regeneriše, čineći fine bore manje primetan. Melatonin, antioksidans koji se oslobađa tokom spavanja, takođe se bori protiv oštećenja od sunca i opuštene kože.
4. Minimizira pojavu celulita Kardiovaskularne aktivnosti seksa su prilično poznate. Ali što više puta doživite orgazam, to bolje rade vaši gluteusi i trbušnjaci. A jači, tonirani mišići u tim oblastima znače da ćete imati manje očigledan celulit.
5. Podjednako je hidratantna kao i losion Kada povećate protok krvi, povećate količinu vode koja se transportuje do vašeg najvećeg organa (nemojte se uzbuđivati, mislimo na vašu kožu). A hidratacija je neophodna za lep, zdrav ten.
Jakob Ammentorp Lund/iStock/GettiImagesPlus



8 trikova za jači i duži orgazam Jači i duži orgazam? Moguće je ako poslušate ovih osam saveta seksologa. Orgazami ne moraju biti neuhvatljivi, neuhvatljivi seksualni jednorozi…




Seks štiti zdravlje: To kaže telo Da seks štiti vaše zdravlje, uverite se i sami ako dešifrujete signale koje vaše telo šalje. Žene potcenjuju vrednost seksa, a muškarci se cene. I…







Šta muškarci ne vole u ​​seksu? Razvoj seksualne inteligencije i strasti postao je danas. Ali u želji da iznenadite svoju voljenu osobu, možete pokupiti pogrešne trikove. SA…






Tantrički seks u 7 koraka Između posla, dece i drugih svakodnevnih stresora i obaveza, seks može početi da gubi na značaju – sve manje prioritet, sve više nešto što imponuje…



Top 7 erogenih zona kod žena Erogene zone kod žena, kao i kod mužaraca su brojne, a predstavljamo jedno najčešće.[lwptoc]Da li poznajete svoje telo? Ne žurite da…













Detaljnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.