5 prostih pitanja koja će vam otkriti koliko je neko inteligentan

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 prostih pitanja koja će vam otkriti koliko je neko inteligentan

Logično je da na osnovu pitanja možete da naslutite kakva je neko ličnost, odnosno sa kim imate posla. Interesantno je da vam ovih pet prostih zamki mogu reći koliko je neko zaista inteligentan.

Ako postavite sledećih pet pitanja ljudima koje vidite prvi put u životu, a zatim ih pažljivo saslušate i osmotrite njihovo ponašanje, možete biti sigurni koliko su zapravo inteligentni.

Kako se inače družiš?

Ovo pitanje će vam otkriti navike sagovornika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njegov karakter, materijalni status, broj prijatelja ili kako održava prijateljstva, hobije i navike koji mnogo govore o ličnosti.

Kad bi imao/la milijardu dolara, kako bi ih potrošio/la?

Ovo vam otkriva koji sistem vrednosti ima vaš sagovornik, koji su mu prioriteti, koje nedostatke ima, koliko je sebičan, ambiciozan, kakvi su mu moralni principi i koliko je suštinski inteligentan.

Kakvi su ti politički stavovi i kako se odnosiš prema vegetarijancima i feministkinjama?

Ovo je samo primer trećeg pitanja. Ono što je bitno je da "ubodete u žicu", odnosno da postavite provokativno pitanje. Na taj način ćete videti sagovornikov pogled na svet. koliko je intelektualno jak, da li je sklon agresiji, da li govori besmislice u krug ili čvrsto stoji iza svojih stavova, kakva im je tolerancija, kako argumentuju činjenice, da li se njima može manipulisati i da li uopšte imaju svoje mišljenje.

Kada bi mogao/la da budeš nevidljiv/a, da li bi se i dalje pridržavao/la moralnih normi?

Četvrto pitanje bi po pravilu trebalo da bude rešenje nekih moralnih dilema, pa "pucajte" na to. Ovde je važno da budete pažljiv slušalac i videćete kako vaš sagovornik rezonuje situacije i da li se njegovi principi poklapaju sa vašim.

Šta bi promenio/la u svetu?

Obratite pažnju na sagovornikove odgovore na ovo pitanje, jer vam ono pokazuje da li on "boravi" u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Takođe, odgovori vam mogu otkriti koliko je sebičan ili koliko globalno razmišlja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.