2019. STIŽE NOVO LEDENO DOBA: Sunce počinje slabije da sija!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Okt.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2019. STIŽE NOVO LEDENO DOBA: Sunce počinje slabije da sija!

Naučnici predviđaju novo ledeno doba, a evo kako su došli do tog zaključka.

NASA je objavila fotografije na kojima se primećuje zabrinjavajuće opadanje sunčeve aktivnosti, odnosno smanjenje sunčevih pega. Ove forografije prikazuju najveće opadanje aktivnosti u poslednjih 10 000 godina.

Prema mišljenju meterologa Paula Dorijana, nedostatak sunčevih pega na zvezdi nagoveštava hladniji period.

Foto: Science photo library

Ovakvo smanjivanje sunčevih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pega nije zabeleženo još od 15. veka, dugačkog ledenog doba poznatog kao "Maunderov minimum" kada se Temza zaledila a ljudi umirali od gladi. Trenutno, naučnici predviđaju da će novo ledeno doba početi 2019. godine.

- Ako se oslanjamo na istoriju, nedostatak sunčevih aktivnosti imaće hladeći uticaj na troposferu, a to će se najviše odraziti na najniži sloj - gde svi živimo - kaže Dorijan. 

(Telegraf.rs / Izvor: viralthread)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.