16 RAZLOGA zašto treba da VODITE LJUBAV svaki DAN!

Izvor: 011vodič.com, 20.Jan.2021, 10:37

16 RAZLOGA zašto treba da VODITE LJUBAV svaki DAN!

Ako imate odnose bar 3 puta nedeljno, to će preporoditi vaš organizam i uticati na vaše zdravlje
Jedna od najdužih rasprava u vezi sa seksom, odnosi se na to koliko je odnosa malo, previše ili dovoljno.
Najprostiji odgovor je: ne zamarajte se brojevima, vodite ljubav onoliko puta koliko vi to želite.
Sa druge strane, stručnjaci navode da je zdravo da imate seks što češće, bar 3 puta nedeljno, a ako ste u dobroj formi, idealno bi bilo… svaki dan.
A ako se pitate >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << koje su prednosti učestalih odnosa, lekari navode 16 prednosti svakodnevnog seksa.
Smanjuje stres – duboko disanje tokom seksa smanjuje osećaj stresa. Takođe, tada se pojačano proizvode hormone sreće, što je odlično u borbi protiv teskobe i depresije.
To je odlična vežba – kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tokom seksa čini kosti i mišiće jačima.
Snižava krvni pritisak – grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog pritiska jer umiruju.
Jača imunitet – redovan seks smanjuje šanse za dobijanje gripa i prehlade, jer jača imunološki sistem. Naime, nivo imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.
Doprinosi mladolikom izgledu – seks tri puta nedeljno može vas pomladiti za deset godina.
Srce je zdravije – kako se tokom seksa topli višak kilograma, to ima odličan uticaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.
Smanjuje bol – stručnjaci kažu kako seks smanjuje nivoe određenih tipova bola. Na primer, istraživali su obolele od artritisa i pacijenti koji su imali redovan seks, manje su osećali bol.
Jača poverenje i intimu među partnerima – seks povećava nivo oksitocina u telu, hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.
Šanse za rak su manje – redovna ejakulacija snižava šanse za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.
Jača mišiće karlice – redovan seks doprinosi jačanju mišića karlice. Uz to, mokraćni mehur i creva će raditi kako treba.
Zdravija prostata – ejakulacijom izlazi tečnost koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može da nabubri, a to uzrokuje mnoge probleme.
Za bolji san – povećani broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.
Redovan ciklus – seks navodno može uticati na redovnost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.
Protiv erektilne disfunkcije – učestao seks, a time i veći broj erekcija, obezbeđuju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostane zdravo.
Dugovečnost – zdravo srce, jači mišići, bolji protok kiseonika telom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za duži život.
Sperma je zdravija – redovnim seksom novi spermatozoidi uredno zamenjuju stare u testisima pa je kvalitet sperme bolji.
Objektiv.rs

The post 16 RAZLOGA zašto treba da VODITE LJUBAV svaki DAN! appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.