1. februar zvanično proglašen Danom sprdnje

Izvor: Njuz.net, 02.Feb.2014, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1. februar zvanično proglašen Danom sprdnje

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeVlada Srbije formalizovala je raspoloženje građana

BEOGRAD, 2. februar 2014, (Njuz) – Od ove godine 1. februar obeležavaće se kao Dan sprdnje, odlučila je Vlada Srbije u tehničkom mandatu.
Kako je saopšteno iz Nemanjine 11, Vlada Srbije je ovu odluku donela jer su građani Srbije juče, 1. februara, još jednom pokazali da i u najtežim trenucima ne gube duh i istrajavaju u svojoj nameri da šala na nečiji račun opstane.
- Bez obzira što je Vlada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << u tehničkom mandatu, ona je morala da sluša glas svog naroda. Građani Srbije juče su pokazali koliko im je sprdnja na račun drugih bitna i mi, bez obzira na političke i pravne okolnosti u kojima funkcioniše tehnički kabinet premijera Srbije, moramo da reagujemo na to. Građani su ti koji su 1. februar proglasili Danom sprdnje, a ova Vlada Srbije je samo formalizovala volju naroda – navodi se u saopštenju koje je potpisao prvi potpredsednik tehničke Vlade Srbije u ostavci Aleksandar Vučić.
Vlada Srbije saopštila i da će na prvom sledećem zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predložiti da 1. februar bude proglašen Međunarodnim danom sprdnje, a još nije tačno utvrđeno po kojem će se obrascu određivati na čiji će se račun građani tog dana sprdati.
- Uvereni smo da bi 1. februar prevazišao popularnost 1. aprila, Svetskog dana šale – kaže se u saopštenju Vlade Srbije, u kojem se dodaje da je još rano govoriti o tome da li će Dan sprdnje biti neradan.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.