
Izvor: RTS, 14.Feb.2025, 16:45
Орезивање винове лозе на дан Светог Трифуна
На празник Свети Трифун, резањем винове лозе, званично почињу послови у винограду. Тако је и у Топличком крају, познатом по виноградарству и добром вину које се прави од аутохтоне сорте Прокупац. Екипа дописништва из Прокупља посетила је један од највећих винограда у Топлици где се већ век ипо гаји ова сорта грожђа.
На овај дан виноградари излазе у виноград да орежу бар један чокот...
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.