Mark Markes je kralj Argentine, malerozna Jamaha

Izvor: B92, 31.Mar.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mark Markes je kralj Argentine, malerozna Jamaha

Španski motociklista i vozač Repsol Honde, Mark Markes, ubedljivo je pobedio na MotoGP trci za Veliku nagradu Argentine.

Markes je veoma brzo stekao prednost nad ostalim vozačima i do kraja trke je bio "vozač za sebe" dok je iza sebe ostavio dva velika rivalla, Valentina Rosija i Andreu Dovicioza.

Valentino Rosi, popularni "Doktor" do pozicije dva je došao u poslednjem krugu kada je uspeo da obiđe sunarodnika iz redova Dukatija, Andreu Dovicioza, koji je u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušao da se vrati na drugo mesto, ali je nakon greške ipak morao da se zadovolji trećom pozicijom.

Jamaha jeste imala odličan rezultat "četrdesetšestice", ali njegov timski kolega nije uspeo da završi trku iako se u potpunosti vratio nakon lošeg starta. Naime, Vinjales je nakon kontakta sa Frankom Morbidelijem doživeo bolan pad, ali je nakon svega ustao i pružio ruku kolegi iz Petronas Jamahe, iako su obojica završila trku nakon pada u poslednjem krugu, fer plej potez zaista raduje.

Australijanac Džek Miler, trku je završio na četvrtoj poziciji, peti je bio jedan od prošlogodišnjih vozača sa pobedničkog postolja, Aleks Rins, šesti Danilo Petrući, sedmi je bio Nakagami, osmi Kvartararo, deveti i deseti su završili braća Pol i Aleš Espargaro.

Narednu trku ćemo imati prilike da posmatramo 14. aprila, kada će se voziti Velika nagrada Amerike, na Red Bul stazi u Ostinu, savezne države Teksas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.