Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A na sajmu motora Motopassion – tricikli (VIDEO)

Novi trotočkaši: Motogrini e:psilon, Jamaha Niken i platforma Trike kompanije E-prime.

Izvor: MONDO

Paralelno sa Sajmom automobila, održan je sajam motocikala "Motopassion".

Ove godine je ova popularna manifestacija bila manja nego prethodnih godina, pa smo uspeli brzo da je preletimo i primetimo jedan zanimljiv trend. Reč je skuterima i motorima na tri točka u konfiguraciji dva napred – jedan pozadi, koje je moguće voziti sa vozačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dozvolom B kategorije.

Na tržištu su već neko vreme Pjađov skuter MP3 i Pežoov Metropolis. Njima su sad pridružili, s jedne strane Motogrini e:psilon, i dijametralno suprotna Jamaha Niken.

Gradski trotočkaš e:psilon se odlikuje atraktivnim dizajnom, a pokreće ga elektromotor snage dva kilovata. Jednim punjenjem može preći oko 60 kilometara.

Jamaha Niken je daleko ozbiljniji model namenjen ljubiteljima duge vožnje magistralnim putevima. Još ako su oni krivudavi, onda je to pravi teren za ovog velikog trotočkaša. Zahvaljujući velikom četvorocilinričnom motoru i naprednom oslanjanju, Niken seče krivine kao da je na karving skijama.

Pored ovih modela s tri točka, kao i klasičnih motora koje možete videti u našoj galeriji, Motopassion je video i neke nove električne bicikle. Za razliku od prošle godine, ove godine nastupio je samo jedan izlagač – beogradska kompanije E-prime.

E-prime je unapredio sve postojeće modele, a predstavljena je i nova platforma na tri točka pod imenom Trike – i to u dve verzije, rikša i kargo model.

Ideja modela Trike jeste komercijalizacija, odnosno oni mogu se koristiti u turističke svrhe, odnosno kao jednostavno dostavno vozilo. Na raspolaganju su električni motori snage od 250 – 750 vati.

S jednim punjenjem baterija moguće je preći i do 80 kilometara, a prednost ovakvog dizajna jeste mogućnost dodavanja baterija, čime se autonomija može povećati i triput.

Rikša može povesti dva putnika, a postoji i manji prtljažnik, dok kargo model ima nosivost od 300 kilograma.


Pogledaj vesti o: Yamaha

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.