Volstrit džornal pokreće sopstveni servis nalik Vikiliksu

Izvor: Blic, 06.Maj.2011, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volstrit džornal pokreće sopstveni servis nalik Vikiliksu

VAŠINGTON - Volstrit džornal pokrenuo je sistem za prikupljanje tajnih informacija o mahinacijama, prevarama i zloupotrebama koje su počinjene u javnom ili privatnom sektoru, koji bi mogao da se nadmeće sa Vikiliksom, saopštio je list.

"Ako imate bilo kakve ugovore, pisma, poruke, elektronsku poštu, finansijske izveštaje ili baze podataka preduzeća, vlade ili nevladinih organizacija, možete nas kontaktirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preko servisa Sejf haus, objasnio je list na internet stranici wsj.safehous.com.

Internet stranica koja se nalazi na serveru lista i koju direktno nadgledaju njegovi urednici, osmišljena je da zaštiti identitet onih koji pružaju informacije a žele da ostanu u senci.

"Sejfhaus će pomoći u prikupljanju informacija i dokumenata koji bi se mogli koristiti za članke", naglasio je direktor za informisanje Robert Tompson.

"Mi smo spremni da primimo informacije u svim formatima, bilo u obliku teksta ili audio zapisa i fotografija", navodi list i poziva:

"Pomognite Volstrit džornalu da otkrije prevare i zloupotrebe i druga nedela".

Arapska TV mreža Al Džazira već je u januaru pokrenula "prostor za transparentnost" koji treba da prikupi dokumenta i "indicije" koje mogu voditi do neke teme.

Glavni urednik Njujork tajmsa Bil Keler takođe je u januaru najavio da planira da otvori sličan servis. Bivši portparol Vikiliksa Daniel Domšejt - Berg već je pokrenuo rivalsku Internet stranicu Oupenliks.

Povezane vesti: Afera Vikiliks kao izgovor za strožu kontrolu interneta "Vikiliks": Hakeri najavili obaranje sajta britanske vlade Ugašen server Vikiliksa u Francuskoj Vikiliks otkriva da SAD prave novu mapu sveta Montgomeri veoma ljut zbog objavljenih podataka na Vikiliksu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Wall Street Journal pokreće sopstveni servis nalik Wikileaksu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2011

Wall Street Journal pokrenuo je sistem za prikupljanje tajnih informacija o mahinacijama, prevarama i zloupotrebama koje su počinjene u javnom ili privatnom sektoru, koji bi mogao da se nadmeće sa Wikileaksom, saopštio je list. "Ako imate bilo kakve ugovore, pisma, poruke, elektronsku poštu, finansijske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Volstrit džornal pokrenuo servis po uzoru na Vikiliks

Izvor: Blic, 06.Maj.2011

VAŠINGTON - Časopis Volstrit džornal pokrenuo je danas internet sajt pod imenom "Sejfhaus", koji kao i Vikiliks ima za cilj prikupljanje informacija o krađama i zloupotrebama u politici i biznisu.

Nastavak na Blic...

VOLSTRIT DŽORNAL KO VIKILIKS

Izvor: Kurir, 06.Maj.2011

VAŠINGTON - Časopis Volstrit džornal pokrenuo je danas internet sajt pod imenom "Sejfhaus" (Safehouse), koji kao i Vikiliks ima za cilj prikupljanje informacija o krađama i zloupotrebama u politici i biznisu..."Ako imate ugovore vredne objavljivanja, pisma, mejlove, finansijske izveštaje ili baze...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.