Vikiliks: Amerikanci pritiskali Srbiju zbog Haga

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2011, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks: Amerikanci pritiskali Srbiju zbog Haga

Tajne depeše američkih diplomata, koje je objavio sajt Vikiliks, otkrivaju da su 2004. zvaničnici Haškog tribunala izrazili žaljenje zbog nastavka nesaradnje Srbije sa sudom i pozdravili obnavljavanje oštrijeg stava vlade SAD prema Beogradu.

Tokom serije susreta, 28. septembra 2004. u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju, predsednik Teodor Meron i glavna tužiteljka Karla del Ponte, razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su sa Pjerom Prosperom, američkim ambasadorom za pitanje ratnih zločina i Keti Stivens, zamenicom pomoćnika državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove.

Karl del Ponte je na osnovu razgovora koje je vodila sa Rasimom Ljajićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom, izjavila da "Koštunica veruje da SAD žele samo Ratka Mladića" i da je to razlog što srpska strana ne hapsi ostale osumnjičene za ratne zločine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.