Optužen za zaveru i krađu tajnih podataka: ASANŽU PRETI PET GODINA ZATVORA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen za zaveru i krađu tajnih podataka: ASANŽU PRETI PET GODINA ZATVORA!

Sjedinjene Američke Držаve optužuju osnivаčа Vikiliksа DŽulijаnа Asаnžа zа "zаveru sа ciljem kompjuterskog nаpаdа".

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država, njemu preti pet godina zatvora.

Američko ministarstvo paravde saopštilo je će Asanž biti optužen za upad u bazu podataka i krađu tajnih podataka.

Ukoliko bude proglašen krivim, Asanž će u nekom od američkih zatvora provesti najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 5 godina.

Džulijan Asanž je otpužen zajedno sa Čelzi Mening, koja se sumnjiči da je Asanžu odala šifre za poverljive baze podataka Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država.

Podsetimo, ranije u toku dana uhapšen je osnivač Vikiliksa. Dok su ga policajci Džulijana Asanža (Julian Assange) vukli iz zgrade ambasade Ekvadora, Asanž je, sa lisicama na rukama, uzvikivao "Oduprite se" i da "u Britaniji nema civilizovanosti".

Na snimku hapšenja se vidi kako Asanž izgleda prilično loše sa dugom bradom, zapuštenom bradom. Kako je rekao ministar unutrašnjih psolova Sadžid Džavid, Asanž će se kasnije u toku dana pojaviti pred Vestminsterskim sudom.
Pogledaj vesti o: Wikileaks

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.