Svečano otvoren 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2022, 23:40

Svečano otvoren 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Na gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, uz prisustvo brojne publike i zvanica iz zemlje i inostranstva, svečano je ceremonijalnim startom otvoren 55. Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Ove godine Srbija reli okupio je 40 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Turske, Rumunije i Severne Makedonije.

Poseban značaj i kvalitet takmičenju daje učešće takmičara Dušana Borkovića, koji će i ove godine pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ponovi uspeh iz 2019. i 2020. godine, kada je posle 27 godina vratio šampionsku titulu u Srbiju.

Reli se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno Prvenstvo Srbije i Nacionalni Šampionat Srbije.

U naredna dva dana ljubitelje automobilizma očekuje atraktivna vožnja na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika. AMSS se potrudio da i ove godine reli staze budu privlačne i bezbedne za sve ljubitelje takmičarskih automobila i grmljavinu njihovih motora.

Reli je otvorio ministar policije Aleksandar Vulin koji je čestitao domaćinu i organizatorima na dobro obavljenom poslu, a okupljenima poručio: "Evo i ovo veče smo zajedno, ne da pokažemo da smo najbolji, već da pokažemo da nema boljeg mesta gde bismo večeras mogli biti".

Predsednik AMSS Dejan Stojić je rekao da veliki broj prijavljenih posada iz zemlje i inostranstva dovoljno govori u prilog tome koliko je Srbija reli popularno takmičenje na ovim prostorima. Zahvalo je opštini Vrnjačka Banja, opštinama Brus i Aleksandrovac, Ministarstvu omladine i sporta, MUP-u, ali i svim službama koje su omogućile da se ovo takmičenje realizuje. Zahvalio je i sudijama i volonterima koji će imati i najznačajniji posao naredna dva dana kako bi sve proteklo u najboljem redu i požeo je sreću takmičarima, a publiku pozvao da tokom naredna dva dana prate borbu posada na 12 specijalnih ispita na stazi dugoj 537 kilometara.

S godinama ova manifestacija dobija na značaju zbog uticaja na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji. Daleke 1967. godine održan je prvi "YU reli". AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -"Srbija reli".

Ove godine organizatori su AMS S, Sportskog auto i karting saveza Srbije i opštine Vrnjačka Banja, a podrška Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije i "AMSS Osiguranja" a.d.o.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.