Ružić podelio sertifikate obučenima o pravima deteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić podelio sertifikate obučenima o pravima deteta

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić prisustvovao je danas završnici obuke za predstavnike lokalnih samouprava o pravima deteta u jedinicama lokalne samouprave i upravljanju po meri deteta, koja je realizovana uz podršku Unicefa u Vrnjackoj Banji.

Prema njegovim rečima, prava deteta su danas mnogo bolje nego pre deceniju. Osvrćući se na obuku činovnika u gradskim upravama u Srbiji koji se bave pravima deteta, Ružić je rekao da je reč o početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistemske reforme.

“Stanje je bolje nego što je bilo ranijih godina, pa i decenija. Želeo bih da istaknem da je ovo samo prvi korak kako bi unapredeli institucionalnu osposobljenost lokalnih uprava da se na pravi i adekvatan način bave tim pitanjem.

Ovaj pilot projekat je uključio 25 jedinica lokalnih samouprava, a u Srbiji ih ima skoro 180. Mislim da će oni biti ambasadori i promoteri jedne kvalitetne obuke”, rekao je Ružić za Tanjug u Vrnjačkoj Banji.

Direktorka Unicefa u Srbiji, Ređina de Dominićis zajedno sa ministrom Ružićem dodelila je sertifikate polaznicima obuke.

"Dečja prava su nezavršen posao svuda u svetu. Zato treba konstantnu pažnju posvetiti ovoj temi. Dosta dece u Srbiji postoji i među romskom populacijom, ali mislim da imamo veoma dobru reforme. One se posebno odnosi na obrazovanje u školama i primenjuje se na različite uzraste. Smatram da je to ključ uspeha", rekla je direktorka Unisefa.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.