Nesuglasice između organizatora i komunalaca

Izvor: Danas, 11.Avg.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesuglasice između organizatora i komunalaca

Vrnjačka Banja - - Deveti Lovefest u Vrnjačkoj Banji je završen. Organizatori, Udruženje građana "Lovefest" nisu imali vremena da srede utiske, a odmah po odlasku nekoliko desetina hiljada gostiju morali su da se prihvate velikog posla i sami očiste lokaciju na kojoj se manifestacija odvijala.

Organizatori su, zbog gomila smeća koje nije odnošeno u toku festivala niti po završetku, uputili izvinjenje sugrađanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i banjskim gostima. Krivac je JKP "Beli izvor" sa kojim je sklopljen ugovor "o pojačanom čišćenju i odvoženju smeća sa festivalske lokacije u danima Festivala i posle završetka".

- U znak protesta, mi smo smeće upakovali u crne džakove, natovarili na traktor i sve istovarili ispred upravne zgrade JKP "Beli izvor", a lično sam tri crne kese sa smećem ostavio u kancelariji direktora. Petnaestak minuta posle toga radnici su počeli da čiste - kaže za Danas kreativni direktor Lovefesta Marko Vukomanović i dodaje da su vrnjačkom Komunalnom preduzeću unapred platili 120.000 dinara, ali su još toliko morali da izdvoje za ekipu koju su sami angažovali.

Vukomanović ocenjuje da je "ovakvo ponašanje skandalozno, jer građani i gosti Vrnjačke Banje, zbog ovolikog smeća ne vide "Beli izvor" već nas kao organizatore".

- Zbog ovog namernog propusta, koji se ponavlja već drugu godinu zaredom, blati se reputacija Lovefesta i degradira Vrnjačka Banja. Mi smo ove godine po broju posetilaca porušili sve rekorde. Za tri dana na manifestaciji je boravilo oko 70.000 mladih iz zemlje i inostranstva i sve je proteklo bez incidenata, a opština je, za tri dana, prihodovala oko 3 miliona evra od smeštajnih kapaciteta, trgovine i ugostiteljstva - naglašava Vukomanović.

Organizatori Lovefesta su od nadležnih u vrnjačkoj opštini zatražili da smene odgovorne u JKP "Beli izvor" zbog "namernih propusta koji narušavaju ugled manifestacije i opštine".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.