BIRAM SRCEM, BIRAM SRBIJU! U VRNJAČKOJ BANJI JOŠ JEDAN TEMATSKI MOST - MOST SPOMENAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 09:37

BIRAM SRCEM, BIRAM SRBIJU! U VRNJAČKOJ BANJI JOŠ JEDAN TEMATSKI MOST - MOST "SPOMENAR"

Pored mosta "Ljubavi", mosta "Matematike", mosta "Daljinara" i "Filmskog" mosta, Vrnjačka Banja je dobila peti tematski most na Vrnjačkoj reci.

U pitanju je most " SPOMENAR ". Na ovom mostu pored cvetnih žardinjera našle su se table sa stihovima i citatima naših poznatih književnika, tektopisaca, pesnika...

- Ideja nam je bila da ovaj most bude mesto sećanja na neka stara vremena, kada smo u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << školama popunjavali spomenare, leksikone, i u njih upisivali razne stihove i citatate. Ove mlađe generacije gube taj osećaj zbog dominacije društvenih mreža. Ovde su stihovi Đorđa Balaševića, Mike Antića, Desanke Maksimović, Duška Trifunovića i drugih koji su obeležili jednu epohu u našim životima, a čiji će stihovi i citati večno trajati - kaže Goran Karavesović iz Turističke ogranizacije Vrnjačke Banje.

Trenutno se na mostu nalazi oko 20 tablica a u planu je da ih u budućnosti bude više. -Sa skromnim budžetom napravljena je još jedna interesantna priča za Vrnjačku Banju, a tako ćemo nastaviti i ubuduće. Posle dopunjavanja tabli na Mostu „Daljinar“-u, krećemo dalje ka izvoru Snežniku da i mostove koji su otvoreni za saobraćaj oplemenimo cvetnim žardinjerama, zaključuje Karavesović.

Prema najavama iz Vrnjačkog Kulturnog centra, u pripremi je i Most kulture.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.