Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslali neispravan autobus da vozi đake

IVANJICA - Pedesetoro učenika nižih razreda OŠ „Milinko Kušić” iz Ivanjice kasnili su juče četiri sata sa polaskom na rekreativnu nastavu u Vrnjačku Banju, jer je policija nakon rutinskog pregleda autobusa „Ćetko turs” iz Užica, kojim su deca trebala da putuju ustanovila da su kočnice neispravne. Ovaj i drugi, ispravni autobus za prevoz dece, angažovala je agencija „Balkanika” iz Valjeva sa kojom je škola sklopila ugovor o prevozu đaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Ovo je strašno. Poslati neispravan autobus da preveze pedesetoro dece od prvog do četvrtog razreda. Skandal! Ma nemam reči da vam kažem kako se osećam, da li sam besna, uplašena, preneražena - kaže vidno usplahirena Aleksandra Avejić čija je ćerka trebalo da se nađe u neispravnom autobusu.

Sve stvari mališana ostale su u autobusu pa su deca četiri sata čekala da im se vrati prtljag i pošalje drugi autobus. Nervozni i uplašeni roditelji verbalno su nasrnuli na predstavnika agencije iz Valjeva koji je pokušao da spreči jednog od njih da slika neispravni autobus. Policija je sprečila da dođe do većeg incidenta.

- Četiri sata smo stajali izbezumljeni. Deca gladna. Pada kiša, hladno im. Niko da nam kaže idite pa ćemo vas obavestiti kada da dođete. Kada je policija poslala autobus na tehnički pregled, ostale nam stvari unutra. Uveravali su nas da je sve ispravno, navodno autobus je 2001. godište - kaže Biljana Jovančević, jedna od majki koje su sa decom čekale na stajalištu.

Kako „Blic” nezvanično saznaje, nakon rutinskog pregleda policije ustanovljeno je da vozač užičkog autobusa ne poseduje potrebne papire, među kojima je trebala da se nađe i potvrda o tehničkom pregledu autobusa ne starijem od pet dana. Nakon što su ivanjički policajci dobili na uvid sve papire o kojima nisu želeli da govore posumnjali su u njihovu ispravnost pa su vozača uputila na vanredni tehnički pregled autobusa. Ustanovljeno je da su kočnice neispravne. Izvor „Blica” navodi da je i tahografska traka autobusa bila neispravna.

- Da policija nije intervenisala, naša deca bi otišla autobusom na kom su neispravne kočnice. Strah me da pomislim šta se moglo dogoditi. I sad neću biti mirna dok ne čujem da su stigli u banju - kaže Danijela.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.