Zimska radionica u Školi animiranog filma

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimska radionica u Školi animiranog filma

VRANJE

Za polaznike Škole animiranog filma u Vranju organizovana je zimska dečja radionica koja će biti otvorena tokom zimskog raspusta.

Od 11 do 13 sati, svakog dana polaznici radionice različitim tehnika rade animacije na novim filmovima. Reč je o animacijama srpske i ruske bajke „Zlatna ribica“ i „Muhin dvorac“.

Vršilac dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << direktora ŠAF, Miroslav Đerić kaže da učestvuju u projektu „Animirani most“ koji realizuju animatori iz Srbije i Rusije.

„Ideja je da deca iz Srbije rade animirane filmove na temu ruskih bajki, a animatori iz Rusije obrađuju srpske bajke. Projekat kada bude gotov imaće premijeru kako u našoj zemlji, tako i u Rusiji“, kaže Đerić.

Deca su raspoređena u dve grupe, stariju i onu za početnike. Puni su ideja i kreativne mašte. Sa njima su mentori koji kažu da je veliki izazov raditi sa decom.

Za zimsku dečju radionicu urađen je i poster, a autori su Milica Anđelković, Sofija Stošić i Milica Ristić, članovi Škole animiranog filma u Vranju.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.