Žetici nagrada za glumu na “Joakimu”

Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žetici nagrada za glumu na “Joakimu”

VRANJE-GRAČANICA

Na 52. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, koji je održan u Gračanici glumica Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja Žetica Dejanović dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. Priznanje je dobila za ulogu Maše u predstavi “Tri sestre”, A.P. Čehova u režiji Trajčeta Gjorgieva.

Pored ove, Vrananci su učestvovali i sa pozorišnim komadom „Igra“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Semjuela Beketa u režiji Ane Grigorović, koji su odigrali u okviru specijalnog programa festivala.

Na 52. festivalu profesionalnih pozorišta “Joakim Vujić” za najboljiu proglašena je predstava

“Perikle”, po tekstu Viljema Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića i izvođenju Šabačkog pozorišta.

Vranjsko pozorište na ovoj kulturnoj manifestaciji učestvuje 1997. godine, kada je iz amaterskog preraslo u profesionalni teatar. I skoro uvek se vraćalo sa nekom od nagrada.

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Vranjska glumica nagrađena na Festivalu "Joakim Vujić"

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2016

Na 52. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" održanom u Gračanici, glumica Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja Žetica Dejanović dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje...Njoj je ovo laskavo priznanje pripalo za ulogu Maše u predstavi Tri Sestre Antona Pavloviča...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.