Izvor: Blic, 12.Feb.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog cepanja zastave Srbije 45 dana zatvora

Državljani Bugarske Atanas Borikov (32) i Dean Stančev (25) osuđeni su večeras u Okružnom sudu u Vranju na po 45 dana zatvora zbog povrede ugleda države Srbije.

Sudsko veće je na osnovu izjava okrivljenih i svedoka utvrdilo da su Borikov i Stančev 13. januara ispred Kulturnog centra u Bosilegradu pocepali zastavu Srbije, a njen jarbol polomili.

Uhapšeni su istog dana na graničnom prelazu Ribarci na putu za Bugarsku, odakle su sprovedeni u Okružni zatvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Vranju.

Predsedavajući Veća sudija Goran Despotović rekao je da je Borikovu i Stančevu produžen pritvor do pravosnažnosti presude i da može trajati najduže do isteka izrečena kazne.

Borikov i Stančev mogu se žaliti na presudu Vrhovnom sudu Srbije.

Suđenje bugarskim državljanima pratili su domaći i bugarski novinari, ali i predstavnici Generalnog konzulata Bugarske iz Niša i predstavnici Kulturno-imformativnog centra Bugara iz Bosilegrada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.