Vučić otvorio rekonstruisanu prugu Vranjska Banja - Ristovac

Izvor: JužneVesti.com, 02.Mar.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić otvorio rekonstruisanu prugu Vranjska Banja - Ristovac

Deonicu pruge od Vranjske Banje do Ristovca, rekostruisanu kreditom Ruske federacije, svečano je danas otvorio premijer Aleksandar Vučić. Rekonstruisana deonica duga je 17,7 kilometara i deo je železničkog Koridora 10.

Pred okupljenima na železničkoj stanici, među kojima je bilo dosta radnika Simpa koji su tu došli organizovano, Vučić je rekao da je posle mnogo godina počelo da se vraća poverenje građana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i u železnicu i u naše vozove, iako još puno toga treba uraditi.Rekonstrisana deonica duga 17.7 km; foto: I.M.

Nedostaje još samo 80 kilometara da bi smo imali ozbiljnu prugu i ozbiljne vozove koji mogu da se kreću brzinama od preko 100 kilometara na sat i budu konkurenti evropskim zemljama – rekao je Vučić.

Vrednost radova na rekonstruisanoj deonici pruge iznosi 10,5 miliona dinara.

Premijer Vučić rekao je danas u Vranjskoj Banji da je sa jednim od najvećih i najbogatijih investitora na svetu razgovarano o investiranju u više banja u Srbiji.

Kako je naveo, među banjama za koje je investitor zainteresovan su Bujanovačka, Niška i Sijarinska, kao i banja Zvonce.

Prema njegovim rečima, želja investitora je da sve to kao "klaster" ponude na tržištu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.