Izvor: JUGpress.com, 21.Feb.2019, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjsko pozorište priprema novu predstavu

VRANJE

Ansambl „Bora Stanović“ iz Vranja, više od dve nedelje, pod dirigentskom palicom mladog reditelja iz Pirota Davida Alića na scenu postavlja tekst “Život u tesnim cipelama“ Dušana Kovačevića.

Komad prati priču o nesrećnim radnicima fabrike za proizvodnju letnje i zimske obuće, koji deseti dan štrajkuju glađu, boreći se za svoja „radnička prava”. U halu dolazi jedan od današnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „poslovnih ljudi” sa pomalo neobičnim imenom,  Maldiv, da im pomogne da zarade tako što će da učestvuju u rijaliti programu.

„Reč je o priči koja je uvek aktuelna i koja je praizvedbu imala 2011. godine u Zvezdara teatru u Beogradu. Predstava je bila i na pozorišnom festivalu u Vranju i još tada dok sam je gledao palo mi je na pamet da bi trebalo da je postavimo i u našem pozorištu“, kaže umetnički rukovodilac pozorišta Bojan Jovanović.

„Pored toga što govori o periodu tranzicije posle 2000. godine, o propalim fabrikama i neuspešnoj privatizaciji, čiji smo svedoci svi bili, govori i konkretno o jednoj propaloj fabrici obuće, što ja mislim da bi svakog podsetilo na našu Koštanu, i tu postoji sprega aktuelnih dešavanja u smislu rijaliti programa, da se sve servira kroz neku laku zabavu“, dodaje Jovanović,

Reditelj David Alić kaže da svako od nas pomalo živi život u tesnim cipelama.

„Mislim da je Duško Kovačević uspeo i pronašao neverovatno tačnu simboliku tih tesnih cipela radnika propale fabrike obuće, koji su dobili tesne cipele kao kompenzaciju za minuli rad. Neverovatna je ta simbolika opterećenja života sa svim svojim problemima koje on nosi, naročito u položaju koje naše stanovništvo živi, gde nije baš bajno i sjajno. Mislim da  je taj tesan život i da se svako od nas, ako ne nalazi, onda bar našao u tom tesnom životu, i ponekad je veoma teško izuti te cipele“, smatra reditelj.

U ovoj predstavi igraju: Nenad Nedeljković, Milena Stošić, Aleksandar Mihajlović, Radmila Đorđević, Dragan Živković, Jelena Filipović i Bojan Jovanović.

Premijera je predviđena polovinom marta. Biće to prva premijera vranjskog pozorišta u ovoj godini i ćetvrta u ovoj sezoni.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.