Izvor: JUGpress.com, 07.Sep.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjski socijalisti protiv revizije istorijskih činjenica

VRANJE

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije čestita građankama i građanima Vranja i Vranjske Banje sedamdeset petu godišnjicu od oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Čestitajući ovaj značajan praznik iz naše istorije vranjski socijalisti kažu da su protiv revizije istorijskih činjenica, što je sve više prisutno.

„U četvorogodišnjoj borbi za oslobođenje zemlje 12 000 boraca >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vranjskog kraja svrstalo se rame uz rame u milionski stroj antifašista u borbi protiv najvećeg zla savremenog sveta – fašizma. U borbi za jedan od najsvetlijih ljudskih i civilizacijskih ideala – slobodu, živote je položilo 954 boraca narodno-oslobodilačkog pokreta i 660 civilnih žrtava fašističkog terora.

Socijalistička partija Srbije kao baštinik ideja slobode, pravde i jednakosti snažno se suprotstavlja aktuelno prisutnim namerama u regionu da se na grub način izvrši revizija istorijskih činjenica te da se najverniji saradnici i sledbenici fašizma svrstaju na stranu onih koji su u borbi protiv fašista dali ono najvrednije – svoje živote.

Socijalisti Vranja povodom ovog značajnog jubileja – 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu ukazuju na činjenicu da je u ovom periodu mira i slobode naš grad ostvario dinamičan ekonomski i kulturni razvoj i svrstao se u red razvijenih gradova u Republici Srbiji.

Socijalistička partija Srbije u Vranju će kao i uvek do sada i u narednom periodu koji sa sobom nosi brojne poteškoće i neizvesnosti, biti u službi našeg naroda i građana i davati svoj puni doprinos daljem razvoju, prosperitetu i stabilnosti našeg grada i vranjskog kraja“, kaže se u saopštenju GrO SPS u Vranju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.