Vranje obeležava 7.septembar Dan oslobodjenja u Drugom svetskom ratu

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje obeležava 7.septembar Dan oslobodjenja u Drugom svetskom ratu

VRANJE – Povodom 71.godišnjice oslobodjanja Vranja od fašizma održana je svečana sednica Skupštine grada na kojoj se prisutnima obratio predsednik dr Slobodan Stamenković.

„Ključna stvar zbog koje svi zajedno, i ne samo ovde i danas, moramo da nastavimo ono što su započeli naši borci u Drugom svetskom ratu, je da se na pravi način suprostavimo šovinizmu i mržnji. Naša antifašistička borba i opredeljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su za nas dragoceni jer nas trajno i višestruko povezuju sa Evropom i modernom civilizacijom. Antifašizam je naše nasleđeno dobro koje ćemo prenositi i na sledeće generacije“, istakao je predsednik parlamenta dr Slobodan Stamenković čestitajući praznik Vranjancima.

Tekst Odluke o dodeli Javnog priznanja „Sedmi septembar“ pročitao je zamenik predsednika Skupštine i predsednik Komisije za mandatno – imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanja Siniša Mitić.

Ovogodišnji dobitnici su Fakultet za inženjerski menadžment – akreditovani centar u Vranju za izvanrednu saradnju u vaspitno-obrazovnoj delatnosti i stvaranju preduslova za brži lokalni ekonomski razvoj i profesor Čedomir Minić za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnom radu i na afirmaciji patriotizma i slobodarskih tradicija i vaspitavanju mladih u duhu najboljih vrednosti srpskog naroda.

U ime Fakulteta zahvalio se dekan prof. dr Vladimir Tomašević, a govorio je i profesor Čedomir Minić. Povodom 7.septembra gradonačelnik Vranja Zoran Antić sa saradnicima priredio je prijem za borce, a odata je i pošta poginulima kraj Spomenika oslobodiocima.

(kRAJ)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

DAN OSLOBOĐENJA: Aca Lukas oduševio Zaječarce

Izvor: Kurir, 08.Sep.2015, 01:34

Proslava brojnim manifestacijama i koncertom folk zvezde Zaječarci i njihovi gosti obeležili 7. septembar. Predsednik Skupštine grada Saša Mirković najavio nove investicije..ZAJEČAR - Spektakularnim koncertom folkera Ace Lukasa pred više desetina hiljada ljudi, sinoć je završeno obeležavanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.