Vranje i Leposavić sarađuju u oblasti kulture

Izvor: juGmedia, 16.Maj.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje i Leposavić sarađuju u oblasti kulture

VRANJE – Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov i članica Gradskog veća Maja Ristić, boravili su u Leposaviću na Kosovu i Metohiji, gde su prisustvovali svečanosti povodom obeležavanja opštinske slave – Svetog Vasilija Ostroškog. Kako je za gradski sajt  izjavio Dejan Tričkovića, delegacija iz Vranja se susrela sa predsednikom opštine Dragišom Vasićem, narodnim poslanikom Bojanom Jakovljevićem i ostalim zvaničnicima sa severa >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Kosova i Metohije .

„Imali smo više sastanaka sa našim domaćinima sa kojima smo razgovarali o unapređenju saradnje  u oblasti kulture koja, između ostalog, podrazumeva ponovno gostovanje pozorišta „Bora Stanković“, nastup KUD „Kopaonik“ i dolazak umetnika iz Leposavića i okoline na likovnu koloniju koja će ovog leta biti organizovana u Vranju“, rekao je Tričković.

On je istakao i da su se tokom posete Leposaviću susreli sa prvim potpredsednikom Vlade RS Aleksandrom Vučićem, kome je pružena podrška u naporima za rešavanje statusa Srba na Kosovu i Metohiji. Na svečanosti u Vranju, u martu mesecu ove godine, Grad Vranje i opština Leposavić potpisali su Povelju o bratimljenju.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.