Vranje: Hapšenja zbog paljenja kola

Izvor: B92, 28.Dec.2012, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Hapšenja zbog paljenja kola

Vranje -- U Vranju je uhapšeno osam lica osumnjičenih za seriju paljenja automobila i drugih incidenata u tom gradu. Među privedenima i odbornik SNS.

U pitanju je odbornik SNS-a u Skupštini Vranja Miloš Mladenović zvani Žaba (25).

Osim odbornika SNS, uhapšeni su i i kik bokser Miloš Popović zvani "Patman" (23), Miloš Anđelković zvani "Anđel", (25), Miloš Cvetković zvani "Banjurac" (23), ugostitelj Velimir Vukoslavović (24), Božidar Stojanović zvani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Boža Karadnik" (26), Dejan Nikolić zvani "Kantar" (33).

Policijska uprava Vranja je saopštila da je osmi uhapšeni pušten i da će akcija trajati desetak dana.

Kada je počela akcija hapšenja, niko od zvaničnika policije u tom gradu nije želeo da otkrije ko su uhapšeni.

Tako je načelnik Policijske uprave u Vanju Slađan Velinović samo rekao da je u toku akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Žandarmerije, s pripadnicima Policijske uprave u Vranju, dodajući da će javnost o cilju akcije i osumnjičenim licima biti obaveštena kasnije.

Kako za B92 kaže zamenik urednika novina "Vranjskih" Nikola Lazić, niko od gradskih ili policijskih zvaničnika nije želeo da se obrati novinarima iz Vranja, ali je dodajo da se nezvanično moglo čuti da je uhapšena grupa bliska odborniku SNS Milošu Mladenoviću, koji je u novembru bio priveden priveden zbog sumnje u umešanost u paljenje automobila odbornika SPS.

Privedeni Miloš Mladenović je juče, na sednici Skupštine grada Vranja, podneo ostavku na mesto odbornika. On je posle paljenja automobila gradskog većnika Branimira Stojančića, 11. novembra, priveden, saslušan u Osnovnom sudu i pušten da se brani sa slobode.

"Reč je o licima koja su izvršila više krivičnih dela. Da li među uhapšenima ima i nalogodavaca, to u ovom trenutku nije poznato, s obzirom da akcija još nije okončana“, rekao je gradonačelnik Vranja Zoran Antić na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik je objasnio da se radi o organizovanom kriminalnom klanu u kome su nalogodavci, pokrovitelji i izvršioci, zbog čega je bilo potrebno da celu akciju realizuju pripadnici Žandarmerije i Kriminalističke policije.

Gradonačelnik Vranja je potvrdio da je među uhapšenima i odbornik SNS Mladenović, zvani "Žaba“, koji je pre mesec dana osumnjičen za paljevinu automobila člana Gradskog veća Branimira Stojančića, potom bio uhapšen, a onda ubrzo pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Tada se Srpska napredna stranka oglasila saopštenjem iza koga je stao narodni poslanik SNS Dragan Nikolić, u kome je on za hapšenje Mladenovića žestoko osudio beogradski list "Blic“ i vranjsku policiju.

"Apsolutno je netačno da je odbornik SNS zapalio automobil svog kolege. Ovde je reč o sramnom prenošenju odgovornosti na drugi teren da bi javnost zaboravila na nesposobnost vranjske policije“, izjavo je tada poslanik Nikolić, koji je inače regionalni šef naprednjaka juga Srbije.

Informaciju o hapšenju odbornika SNS Miloša Mladenovića danas je medijima u Vranju potvrdila i Bojana Veličkov, zamenica gradonačelnika Vranja, članica SNS, koja je danas objavila da je "Mladenović svojeručno u četvrtak podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini grada Vranja".

"On je podneo ostavku, ali je i dalje član SNS. Ukoliko se dokaže da je kriv, biće izbačen iz stranke. Stav SNS je da svako ko je kriv, bez obzira na funkciju, mora da odgovara pred zakonom za svoje postupke. Istraga će utvrditi činjenično stanje, posle čega ćemo znati šta ćemo uraditi", kazala je danas zamenica gradonačelnika.

Na konferenciji za novinare danas je takođe rečeno da je ova akcija dugo i temeljito pripremana, da je počela rano jutros na više lokacija u gradu, da nije još završena, a da će javnost kasnije biti detaljno o njoj obaveštena.

13. novembra u Vranju je zapaljen automobil vlasnika privatnog preduzeća "Pogled" vlasništvo je Slađana Bogatinovića, što je bio 17. slučaj paljenja automobila u tom gradu.

Samo nekoliko dana pre toga na isti način stradao je i automobil biznismena Mite R. Njegovo ime pominje se i u vestima o hapšenju četvorice policajaca u Vranju, koji su zloupotrebili položaj prilikom uviđaja jedne saobraćajne nesreće. Naime, Mita R. koji je lokalni biznismen, bio je pritvoren zajedno s policajcima.

Inače, prema izveštaju PU Vranje, koji je dostavljen Skupštini grada, u Vranju je od 2008. do danas u podmetnutim požarima zapaljeno dvadesetak automobila, ugostiteljskih objekata i privatnih kuća.

U požaru koji je 2. jula 2012. godine podmetnut u diskoteci Paladijum potpuno je izgorelo gradsko pozorište "Bora Stanković", koje je od diskoteke delio jedan zid.

Restoran Kubura je neko digao u vazduh 2009. godine, a spaljena je i kuća tridesetogodišnjeg ugostitelja Velimira Vukoslavovića. On kaže da je policiji rekao na koga sumnja, jer je, kako kaže, dobijao pretnje, ali da su ti ljudi, koje neće da imenuje, kako tvrdi, pod zaštitom policije.

Podsetimo, gradonačelnik Vranja Zoran Antić kazao je da se oni koji po gradu pale ne kriju, a da se oni koje policija privede brzo nađu opet na slobodi.

O tome šta se zapravo dešava u Vranju i o optužbama o radu policije, B92 je svojevremeno pokušao da razgovara s načelnikom PU Vranje Slađanom Velinovićem, ali njemu MUP Srbije nije dozvolio da govori za nas.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VRANJE: Hapšenja zbog paljenja automobila

Izvor: Telegraf.rs, 28.Dec.2012

U toku je policijska akcija u kojoj bi trebalo da bude privedeno šest osoba osumnjičenih za seriju paljenja automobila i drugih incidenata u gradu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.