Vranje: Građani predlažu šta će se finansirati iz budžeta

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Građani predlažu šta će se finansirati iz budžeta

U Vranju će se naredne godine iz gradskog budžeta finansirati i projekti koje predloži većina građana. Predloge mogu dostaviti do 1. decembra, na papiru ili ispunjavanjem upitnika na gradskom sajtu. U skupštinskoj sali održana je javna rasprava o budžetu za 2019. godinu.
Malo je zainteresovanih građana prisustvovalo javnoj raspravi o budžetu grada, u Skupštinskoj sali većinom službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradske uprave. Uslužni centar je mesto gde se popunjava upitnik i predlažu ideje. Iako većina ne zna za tu mogućnost, svako ima mišljenje o tome.
Neki smatraju da u svakom stambenom bloku treba da postoji dečje igralište, neki predlažu da se uredi gradski park i da bude više sportskih terena.
Realizacija kapitalnih projekata u Vranju obeležiće narednu godinu, kažu u lokalnoj samoupravi. Završetak obilaznice u Slobodnoj zoni, zgrade pozorišta, komunalnog programa i izgradnje stanova za Policiju i Vojsku. Ali žele da čuju i usvoje neke od predloga građana.
"Potrebno je da održavamo komunikaciju sa građanima i privredom, a ne samo kada dođu izbori, na svake četiri godine, kako bismo što bolje donosili odluke, jer postoji razlika između informacija koje rukovodstvo dobija od službi u gradskoj upravi i stanja na terenu", kaže Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije.
Rok za dostavljanje predloga građana je 1. decembar. Budžet, koji grad obezbeđuje iz sopstvenih prihoda i transfera, za narednu godine je dve milijarde i 100 miliona dinara. Po Zakonu o budžetskom sistemu u obavezi su da do 20. decembra usvoje Odluku o budžetu za narednu godinu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.