Izvor: JUGpress.com, 17.Maj.2021, 17:49

Vranjancima dve nagrade na Festivalu „Mali Joakim“

VRANJE

Na 13. festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije  „Mali Joakim“, koji je održan u Gračanici, Vranjanci su osvojili dve nagrade.

Za autorsku muziku u dečjoj predstavi „Čarobnjak iz Oza“, nagrada „Mali Joakim“ pripala je Bratislavu Bati Zlatkoviću, dok je specijalna nagradu za dizajn svetla u istoj predstavi dodeljena Radomiru Stamenkoviću.

Premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predstave “Čarobnjak iz Oza“ na dečjoj sceni Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju bila je, februara, prošle godine.

Gran pri „Mali Joakim“ pripao je jednoglasno predstavi „Palčica“ Pozorišta lutaka Niš.

Na ovoj manifestaciji najmlađi su bili u prilici da uživaju u sedam ostvarenja šest profesionalnih pozorišta. Predstavili su se glumački ansambli iz Vranja, Niša, Kruševca, Kragujevca, Lazarevca, kao i Narodno pozorište u Prištini.

Predstava vranjskog pozorišta “Čarobnjak iz Oza“ uvrštena je i u selekciju „Zimskog festivala za decu“ u Aleksincu, čije je održavanje zbog epidemiološke situacije pomereno za poslednju nedelju maja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.