Vranjanci prejaki za rukometaše Radničkog 1964

Izvor: KGsport.info, 16.Okt.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanci prejaki za rukometaše Radničkog 1964

U derbi meču 4. kola Super B lige Srbije, rukometaši Radničkog 1964 poraženi su sinoć u hali „Jezero“ od ekipe Vranja 1957 rezultatom 26:29 (13:15).
Kragujevčani su parirali koliko su mogli aktuelnom lideru na tabeli, koji je pokazao da sa pravom važi za jednog od glavnih favorita za promociju u viši rang takmičenja. Uz čvrstu odbranu, na čelu sa izvanrednim golmanom Jelićem, i prilično raznovrsnu igru u napadu, Vranjanci su, mora se priznati, zasluženo došli >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << do bodova.
Gosti su bolje otvorili meč i zahvaljujući dobroj realizaciji sa krilnih pozicija poveli sa 3:6 u 10. minutu. Na krilima Stefana Stanojeva i Nebojše Stošića Radnički 1964 uspeva da dođe do izjednačenja (6:6) u 16. minutu. Kragujevčani su u tim trenucima „gurali“ loptu na pivota, što se ispostavilo kao dobra taktika, pa su u 24. minutu poveli sa dva gola razlike – 12:10.
Ipak, Vranjanci su u poslednjih pet minuta prvog poluvremena „dodali gas“, za četiri minuta napravili seriju od 5:0 i na odmor otišli sa vođstvom od 13:15.
Na startu drugog dela igre erupciju oduševljenja publike u „Jezeru“ izazvao je pogodak Miloša Milosavljevića preko celog terena. Kragujevčani su uspeli da prepolove prednost Vranjanaca i približe se na dva gola zaostatka u 37. minutu – 15:17, ali se tada na drugoj strani razigrao Atanasković, pa su gosti u 46. minutu došli na maksimalnih „plus pet“ – 18:23.
Radnički u tim momentima nije imao rešenja u napadu, golman Jelić je „skidao“ zicere, a u pojedinim situacijama ni sreća nije bila naklonjena rukometašima kragujevačkog tima. U 53. minutu svi u hali „Jezero“ su zanemeli, nakon što je najbolji igrač Radničkog 1964 Stefan Stanojev pao i uhvatio se za nogu sa bolnom grimasom na licu. Na svu sreću, izgleda da povreda ipak nije bila ozbiljnije prirode.
Kragujevčani su u samom finišu imali priliku da smanje prednost gostiju, ali su primili dva gola sa igračem više na terenu, a kada je minut pre kraja susreta golman Jelić odbranio sedmerac do tada izuzetno preciznom Stanojevu, nestao je i poslednji tračak nade za domaće rukometaše da mogu makar do boda na ovom meču.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Laković sa osam pogodaka, gol manje postigao je izvanredni Atanasković, a jedan od junaka pobede ekipe Vranja je i golman Milenko Jelić sa šesnaest uspešnih intervencija.
U ekipi Radničkog 1964 Stefan Stanojev postigao je deset golova, od toga šest sa linije sedam metara, Stošić je postigao četiri, a Miloš Stevanović tri pogotka.
RADNIČKI 1964 – VRANJE 1957  26:29 (13:15)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Gledalaca: 150
Sudije: Zoran Popov, Goran Ristić (obojica iz Kikinde)
Sedmerci: Radnički 7 (6), Vranje 3 (2)
Isključenja: Radnički 4 min, Vranje 6 min
RADNIČKI 1964: Bogićević (6 odbrana), Milosavljević 1, Đukić, Stošić 4, Dobrosavljević 1, Radivojević, Ilić, Knežević, Simić 2, Stevanović 3, Radenović 1, Stanojev 10 (6 sedmerca), Poskurica, Bogdanović 2, Jovanović (6 odbrana), Janićijević 2.
VRANJE 1957: Breti, Aleksić, Šotra 1, Kostić, Stevanović, Stamenković, Petrović, Laković 8 (1), Pavlović, Kompanov 3, Jelić (16 odbrana, jedan sedmerac), Ristović 2, Savić 3, Arizanović, Milenković 5 (1), Atanasković 7.
Igrač utakmice: Andrija Atanasković (Vranje 1957)
U petom kolu rukometaši Radničkog 1964 gostuju ekipi Zlatara u Novoj Varoši.
M. Pasuljević
Foto: Simona Blagojević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.