Izvor: JUGpress.com, 23.Mar.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanci na „Sterijinom pozorju“

VRANJE

Predstava „Ruža uvela“, reditelja Milana Neškovića u izvođenju Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju,  uvršetna je u takmičarsku selekciju ovogodišnjeg „Sterijinog pozorja“, najznačajnijeg pozorišnog festivala u zemlji.

To je prvi put u istoriji vranjskog pozorišta da učestvuje na ovom uglednom festivalu, koji se organizuje od 1956. godine.

U takmičarsku selekciju izabrano >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je devet predstava.

Pozorišni komad „Ruža uvela“ nastala je dramatizacijom Borine pripovetke, koju potpisuje Jelena Mijović. Interesantno je da u predstavi igra celokupni ansambl vranjskog teatra.

Prvi put je izvedena oktobra 2016. godine, na manifestaciji „Borini pozorišni dani“.

Ovogodišnje, 62. „Sterijino pozorje“ biće održano u Novom Sadu, od 26. maja do 3. juna.

Za profesionalno pozorište iz Vranja ovo je veliki uspeh, tim pre, što više od  četiri godine nema svoju zgradu koja je izgorela u požaru, pa se na razne načine snalazi da priprema nove predstave.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.