Vodom sa izvora greju celu salu, bazene, terene,..

Izvor: B92, 13.Dec.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodom sa izvora greju celu salu, bazene, terene,..

Vranjska Banja -- Balon sala u Vranjskoj Banji, koja osim zatvorenog bazena ima i igralište za mali fudbal, košarku i odbojku,

priključena je na toplovod koji se toplom vodom snabdeva iz termalnog izvora u samoj Banji.

To je prvi objekat čiju je toplifikaciju finansirala lokalna samouprava a koji će za grejanje koristiti prirodan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvor energije, izjavio je danas direktor vranjskog Javnog preduzeća "Novi dom" Goran Petrović.

Petrović je za agenciju Beta izjavio da su radovi na izgradnji toplovoda i priključenju balon sale završeni u roku od 45 dana, kakao je i bilo predviđeno, a da su koštali 4,8 miliona dinara, koliko je obezbeđeno iz budžeta lokalne samouprave.

"Sve je odlično urađeno, nema nikakvih problema da se balon sala zagreje uz pomoć toplovoda i tople vode sa prirodnog izvora, a trenutna temperatura je 27 stepeni, iako se greje velika površina koja obuhvata bazen dužine 30 metara i igrališta za mali fudbal, košarku i odbojku", kazao je Petrović.

On je naveo i da je toplifikacijom balon sale završen prvi deo planiranog projekta koji je vredan ukupno 12 miliona dinara, a u čijem nastavku je planirana toplifikacija i sigurne kuće u Vranjskoj Banji, kao i vile Mozer.

Balon sala nije jedini objekat koji se u Vranjskoj Banji greje toplom vodom sa prirodnog izvora, po sličnom sistemu obezbeđeno je grejanje u lokalnom vrtiću, osnovnoj školi kao i u Centru za rehabilitaciju.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Balon sala u Vranjskoj Banji grejaće se sa geotermalnog izvora

Izvor: Beta, 13.Dec.2017

Balon sala u Vranjskoj Banji, koja osim zatvorenog bazena ima i igralište za mali fudbal, košarku i odbojku, priključena je na toplovod koji se toplom vodom snabdeva iz termalnog izvora u samoj Banji, i to je prvi objekat čiju je toplifikaciju finansirala lokalna samouprava a koji će za grejanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.