Vladičin Han: Namerno zagađena voda

Izvor: B92, 20.Okt.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladičin Han: Namerno zagađena voda

Vladičin Han -- Zavod za javno zdravlje u Vranju upozorio je da je namerno zagađena voda u lokalnom vodovodu u selu Bogoševu u opštini Vladičin Han.

Zvaničnici su upozorili meštane sela Bogoševa da ne piju vodu sa česme.

U saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Vranju, koje je potpisala njegova direktorka Eržika Antić, navodi se da državni organi istražuju uzroke namerne kontaminacije seoskog vodovoda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bogoševu, koja se dogodila 19. oktobra.

Upozorenje da se ne koristi voda u seoskom vodovodu u Bogoševu upućeno je jedan dan nakon što je Zavod za javno zdravlje u Vranju proglasio epidemiju nepoznatog uzroka u Vladičinom Hanu, u kojoj je registrovano 40 obolelih i osam hospitalizovanih pacijenata.

Zavod za javno zdravlje u Vranju nije naveo o kojoj bi vrsti bolesti moglo da se radi, nego je javnost obavestio rečima "proglašena je epidemija neidentifikovane etiologije".

Oboleli koji su zatražili lekarsku pomoć javljali su se zdravstvenim ustanovama sa visokom temperaturom, probavnim tegobama i malaksalošću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatrovani vodovod - moguć uzrok epidemije

Izvor: Studio B, 20.Okt.2012

U lokalnom vodovodu sela Bogoševo, u opštini Vladičin Han, voda nije za ljudsku upotrebu, saopštio Zavod za javno zdravlje u Vranju. Sumnja se na namernu kontaminaciju vodovoda. ..U saopštenju, koje je potpisala direktorka Zavoda dr Eržika Antić, izražava se sumnja da je "došlo do namerne kontaminacije...

Nastavak na Studio B...

Namerno zagađen lokalni vodovod u selu Bogiševo

Izvor: Press, 20.Okt.2012

Zavod za javno zdravlje u Vranju upozorio je danas meštane sela Bogoševo da ne piju vodu sa česme zbog sumnje da je došlo do namernog zagađenja lokalnog vodovoda u tom selu u opštini Vladičin Han..U saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Vranju koje je potpisala njegova direktorka Eržika Antić...

Nastavak na Press...

Vladičin Han: Namerno zagađena voda

Izvor: medio.rs, 20.Okt.2012

Zavod za javno zdravlje u Vranju upozorio je da je namerno zagađena voda u lokalnom vodovodu u selu Bogoševu u opštini Vladičin Han.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.