Velinović: Investitori zainteresovani za Vranje

Izvor: juGmedia, 20.Jun.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velinović: Investitori zainteresovani za Vranje

Privredno društvo „Slobodna zona“ iz Vranja, u narednim danim trebalo bi da dobije novog korisnika, a pregovori se trenutno vode sa 15 preduzeća koji su iskazali zainteresovanost za investiciju, rekao je pomoćnik gradonačelnika za privredu Zoran Velinović.

Privredno društvo „Slobodna zona“ trenutno ima samo jednog korisnika u čijem sistemu se nalazi italijanska firma „Top sofa“

Razgovori se vode sa 15 preduzeća, a najbliži postizanju dogovara >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sa gradom je preduzeće „MGI“, holandsko -makedonska firma  koja se bavi tekstilnom proizvodnjom i ima svoj pogon u Skoplju.

Oni su već ušli u pregovore sa RAS, a danas će grad potpisati memorandum o razumevanju o investiciji vrednoj 1,5 miliona evra koja se odnosi na prostor od 4.800 metar kvadratnih“, kaže   Zoran Velinović, pomoćnik gradonačelnika za privredu i dodaje da će ugovor o saradnji komapanija „MGI“ potpisati i sa „Jumkom“ i „Slobodnom zonom“ .

Planirano je da nova radna mesta u ovoj firmi budu otvorena za oko 400 ljudi.

Za ulazak u sistem Slobodne zone zainteresovana su i domaća preduzeća poput „Mikromodela“ sa svojim stranim partnerima i pregovori su u toku.

Za dolazak u Vranje je zainteresovana još jedna makedonska firma koja se bavi gradnjom.Oni bi trebalo da otvore fabriku za PVC i pločasti materijal“ , navodi Velinović.

Na prostoru Zone 2 i 3 u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, kako saznajemo,trebalo bi da bude  pozicioniran jedan veliki investitor sa kojim se pregovori vrše u Ministarstvu privrede, a rezultat pregovora biće poznat u narednim danima.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.