Veliki dan za Vranje i pozorišnu publiku

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki dan za Vranje i pozorišnu publiku

Rekonstrukcija zgrade pozorišta "Bora Stanković" u Vranju je završena. Večeras je svečana ceremonija otvaranja, a glumci se vraćaju u svoju kuću. Direktor pozorišta Nenad Jović kaže da je ovo veliki dan za sve Vranjance, pozorišnu publiku i rukovodstvo grada.
Direktor pozorišta u Vranju Nenad Jović kaže da je rekonstrukcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zgrade rešen najveći problem kulture u gradu i regionu.

Ističe da je najveći problem tokom rekonstrukcije bila dekontaminacija prostora.
"Rešili smo i taj problem u saradnji sa Institutom u Vinči koji je jedini akreditovan da odradi taj posao", objašnjava Jović.
Naglašava da je nova zgrada jedna od najmodernijih, sa najsavremenijom scenskom opremom, kao i video i audio opremom.
"Zgrada pruža nove mogućnosti, pa ćemo moći da radimo sve velike i kompleksne predstave, kao i da dovodimo predstave velikih pozorišta", kaže Jović.
Ističe da će novina u radu pozorišta biti i mala scena koja pruža mogućnost izvođenja kamernih i kabaretskh predstava.
Svečanom otvaranju prisustvovaće i predsednik Aleksandar Vučić. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Veliki dan za Vranje i pozorišnu publiku

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

VRANJE - Rekonstrukcija zgrade pozorišta "Bora Stanković" u Vranju je završena. Večeras je svečana ceremonija otvaranja, a glumci se vraćaju u svoju kuću. Direktor pozorišta Nenad Jović kaže da je ovo veliki dan za sve Vranjance, pozorišnu publiku i rukovodstvo grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.