Vandali oštetili spomenik Bakiji Bakiću

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandali oštetili spomenik Bakiji Bakiću

Spomenik najčuvenijem trubaču iz Vranja Bakiji Bakiću oskrnavljen je tako što su mu zasad nepoznati vandali odsekli deo trube.

Stanovnici Gornje čaršije, gde je spomenik postavljen 2006. godine, primetili su u jutarnjim satima da je spomenik oštećen, pa se pretpostavlja da su vandali ovo uradili preko noći.

U policiji kažu da se radi na slučaju i da je obavljen uviđaj, a da je o svemu obavešteno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Osnovno javno tužilaštvo.

Spomenik Bakiji Bakiću delo je vajara Stanimira Pavlovića.

Skrnavljenje spomenika Bakiji Bakiću, čuvenom vranjskom trubaču, osudilo je i rukovodstvo Grada Vranja

Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin i tražimo od nadležnih držanih organa da što pre razreše ovaj slučaj i kazne počinioce ovog zlodela. U akciju izrade spomenika Bakiji Bakiću svojevremeno su se uključili i brojni pojedinci i kolektivi iz Vranja, ali i iz cele zemlje. Ovim činom poslata je loša poruka javnosti i pred ovakvim pojavama nećemo ćutati. Gradski pravobranilac u skladu sa svojim ovlašćenjima, podneće krivičnu prijavu protiv NN lica - kaže se u saopštenju gradskog rukovodstva.

Ovo inače nije prvi put da se neki spomenik nađe na meti vandala. Spomen bista Bore Stankovića koja se nalazi u gradskom parku oborena je 2010. godine.

Tri godine kasnije, na meti vandala našla se i bista doktora Franje Kopše, takođe u gradskom parku.

Vinovnici ovih vandalskih činova nisu nikada pronađeni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.