VRANJSKI SPS :  MOGUĆA KRAĐA IZBORNE VOLJE BIRAČA

Izvor: JUGpress.com, 05.Apr.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRANJSKI SPS : MOGUĆA KRAĐA IZBORNE VOLJE BIRAČA

VRANJE

Na Otvorenom danu za medije, predsednik vranjskih socijalista Zoran Antić ukazao je na mogućnost krađe glasova građana na predstojećim izborima.

„Regularnost izvornog procesa je trenutno najvažnije pitanje u gradu. Imam saznanja da se sprema krađa izbora na više načina. Pre svega, zloupotrebama izbornog materijala i mobilnih telefona na biračkim mestu, iznošenjem glasačkih listića, obilaskom nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << članova navijačkih grupa van teritorije grada u toku izbornog  dana i pretnjama građanima da ne izlaze na izbore. To se već dešavalo u nekim lokalanim samoupravama u prethodnom periodu. Zbog toga ću razgovarati sa predstavnicima svih političkih opcija u gradu koji su predali liste kako bi se zajedničkim snagama borili da do toga ne dođe. Tražićemo od Izborne komisije kao i nadležnih institucija da zaštite izbornu volju građana“, rekao je Antić.

Govorio je o anomalijama koje su vezane za banana države.

Da ne dođe do toga da neko mobilnim telefonima slika glas na biračkom mestu ili da iznese listić sa biračkog mesta, pa da on posle kruži u cirkularnom nizu, odnozno tzv. „bugarskom vozu“, što su koristili u Crnoj Gori kod Mila Đukanovića i u vreme dva ili tri izborna ciklusa u Bugarskoj. To je sada novina kod nas u Srbiji.

Mi to nismo, s obzirom da u proteklih 26 godina imamo prilično izgrađenu demokratsku kulturu i politički dijalog. Zato bi građanima trebalo omogućiti da na bazi svoje savesti i svesti zaokruže broj koji misle da će im omogućiti bolji život “, kaže Antić

On je, takođe rekao da će o određenim saznanjima koje poseduje a koja se odnose na prekrajanje izborne volje građana obavestiti novog načelnika Policijske uprave u Vranju

Lider vranjskih socijalista  Antić je rekao da je zadovoljan  kako se odvija njihova  predizborna kampanja, kontaktima sa građanima.

„Narod se edukovao i sada razlikuje koje su aktivnosti republike, a koje lokalne samouprave“.

O spekulacijama da je moguća postizborna koalicija sa SDS, Antić je rekao da  trenutno o tome ne razmišlja već o procentima koje će osvojiti. Nakon izbora  je matematika ta koja je neumoljiva, ali će o tome odlučivati organi stranke, zaključio je.

Socijalistička partija Srbije završnu konvenciju održaće u Vranju 20. aprila. Neće više biti  organizovano tradiocionalno okupljanje u Sportskoj hali, već razgovor sa građanima u centru grada. Tome će prethoditi i poseta više visokih funkcionera ove partije.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.