Izvor: JUGpress.com, 30.Nov.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen drugi rebalans budžeta grada

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su drugi rebalans budžeta.

O tome je na konferenciji za novinare govorio gradski većnik zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić.

„Razlog za donošenje drugog rebalansa budžeta je uvećanje prihodne strane za 285 miliona dinara, tako da je ukupan budžet grada Vranja za 2019. godinu planiran u iznosu od tri milajarde i 149 miliona dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
,,Ovo povećanje rezultat je odobrenih namenskih sredstva od strane nadležnih Ministarstava i donatora. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je sredstva u visini od 113 miliona dinara za izgradnju infrastrukture za stambeni kompleks za pripadnike snaga bezbednosti. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 30 miliona dinara za realizaciju prve faze rekonstrukcije Gradskog parka. Filmski centar Srbije obezbedio je 11,7 miliona za nabavku digitalnog projektora za potrebe bioskopa i 6,1 milion dinara obezbeđen je preko ROMACTED programa za zapošljavanje mladih Roma i Romkinja. Prihodi su povećani i proširenjem poreske baze za 33 miliona dinara, kao i uvećanjem poreza na zarade za 20 miliona“, rekao je Kostić.

Većnik je dalje naveo da ovim rebalansom kapitalne investicije učestvuju u budžetu sa 27,5 posto, što znači da će Grad za realizaciju kapitalnih projekata izdvojiti 865 miliona dinara.

,,Ovakvo stanje u budžetu rezultat je odgovorne politike i finansijske discipline ovog rukovodstva. Zahvaljujući velikom angažovanju gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, narodnog poslanika Slaviše Bulatovića i državnog sekretara Dragana Stevanovića, Vranje je uspostavilo odličnu saradnju sa relevantnim republičkim institucijama. U periodu od 2016. do 2019. godine iz republičke kase u budžet grada izdvojeno je 830 miliona više u odnosu na period od 2012 – 2015. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, koji su doprineli realizaciji mnogobrojnih kapitalnih projekata izuzetno značajnih za naš grad“, naglasio je većnik.

Gradski budžet je i dalje u suficitu oko 30 miliona dinara. Iskorišćenje budžeta u ovoj godini biće veće od 95 odsto, zaključio je Kostić.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.