Uspostavljanje saradnje Vranja i Skoplja

Izvor: JUGpress.com, 30.Mar.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljanje saradnje Vranja i Skoplja

VRANJE

U Vranju je održan inicijalni sastanak sa direktorima preduzeća „Rade Končar” iz Skoplja, Georgem Kočurovim i Zoranom Cenevskim.

U razgovoru sa zamenikom gradonačelnika Nenadom Antićem i pomoćnikom gradonačelnika Aleksandrom Tomićem iznete su mogućnosti uspostavljanja saradnje.

Ovo preduzeće jedno je od najpoznatijih u jugoistočnoj Evropi po proizvodnji opreme i postrojenja za proizvodnju, prenos i distribuciju električne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << energije, kao i opreme za primenu u području transporta i industrije.

Razlog posete  je zainteresovanost za ulaganje u Vranje, odnosno izgradnju Fabrike za proizvodnju i servis aparata za zavarivanje.

Gosti iz Skoplja izrazili su i interesovanje za otvaranje škole za obuku varilaca u Vranju.

Razmatrana je i mogućnost za otvaranje odeljenja Instituta za kvalitet, gde bi se izdavale licence i atesti za aparate za zavarivanje.

„Grad je otvoren za svaki vid saradnje i ova investicija bi bila vrlo značajna za naše građane. Realizacija ovog projekta doprinela bi otvaranju novih radnih mesta. Mogućnost otvaranja škole za obuku varilaca je jako važna za naše mlade ljude, jer bi nakon završetka školovanja mogli odmah da dobiju posao“, kaže zamenik gradonačelnika Antić.

Detalji buduće saradnje biće konkretizovani na još jednom sastanku.

Област са прилозима

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.