Ubio se vlasnik agencije „Balkan turs

Izvor: Press, 24.Jul.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio se vlasnik agencije „Balkan turs"

U prostorijama turističke agencije „Balkan turs" u centru Vranja juče pre podne pronađen je leš vlasnika ove agencije Vlastimira Stanojkovića (54). Izvor Pressa iz policije potvrdio je da je Petrović pronađen mrtav i da je prema prvim podacima reč o samoubistvu. - Prema onome što smo videli na licu mesta, sve ukazuje da je u pitanju samoubistvo. Pretpostavljamo da je Stanojković sam sebi pucao u glavu, ali dok istraga i obdukcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ne budu završene, ne smemo da isključimo ni mogućnost ubistva. Mada za sada sve ukazuje na to da je čovek digao ruku na sebe - kaže naš izvor blizak istrazi.PR Višeg suda u Vranju, sudija Miroslava Ristić, potvrdila je za Press da je pronađeno telo Vlastimira Stanojkovića:
- Po pozivu policije istražni sudija Višeg suda u Vranju Nada Čović izašla je na lice mesta. Istraga je potvrdila da je Vlastimir Petrović pronađen mrtav u prostorijama svoje agencije sa prostrelnom ranom na glavi i pored njega je pronađen pištolj, tako da prvi deo istrage ukazuje na samoubistvo. Juče je urađena obdukcija, a rezultati će biti naknadno saopšteni. Motiv je još uvek nepoznat.
Uviđaj na licu mesta obavila je istražni sudija Višeg suda u Vranju Nada Čović, koja nije želela da iznosi nikakve podatke kako ne bi bila ugrožena istraga.
Pretpostavlja se da je Stanojković sam sebi presudio, jer je zbog afere sa desetinom turista njegova agencija prozvana „vranjski Konte". Naime, grupa turista se po povratku iz Grčke obratila policiji i turističkoj inspekciji, jer se ispostavilo da su dva puta morali da plate letovanje. Kako su tvrdili, Stanojković nije plaćao Grcima smeštaj iako je novac uzimao avansno pa su turisti morali da se snalaze kako znaju i umeju. Nisu prevareni samo turisti koji su putovali u Grčku, već i oni koji su letovali u Crnoj Gori. Firma „Kompani" iz Bara podnela je krivičnu prijavu protiv Stanojkovića jer je na štetu ove firme pribavio korist od 3.852 evra.
Po svemu sudeći, bilo je motiva i za ubistvo i za samoubistvo. Činjenica je da je vlasnik agencije bio dužan mnogim ljudima.
- Znao sam da ovo sa Vlastom neće dobro da se završi, bio je dužan i bogu i ljudima, čujem da se kockao, ali nije mu to trebalo - kaže jedan od ljudi koji su se okupili oko mesta gde je policija vršila uviđaj.
- Više vranjskih porodica je vlasniku agencije Vlasti Stanojkoviću unapred platilo celokupne iznose za aranžmane u Grčkoj. I umesto da na godišnjem odmoru uživaju u čarima Leptokarije, dočekali su ih Grci sa neprijatnom vešću da agencija za njih nije ni rezervisala, a kamoli platila aranžmane - pišu novine „Vranjske" u broju od četvrtka.
Vranjanac Ivica Veličković, koji je za porodicu u gotovini Stanojkoviću platio 970 evra, a u Grčkoj posle šoka jedva našao smeštaj i ponovo platio, kaže da ne zna koliko je Vranjanaca prošlo kao on, ali da je sigurno reč o velikom broju.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.