U petak i subotu probni završni ispit za osmake

Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak i subotu probni završni ispit za osmake

VRANJE

U naredna dva dana u Srbiji, pa samim tim i Vranju biće održani probni završni ispiti za osmake.

Na teritoriji Grada Vranja testove će polagati 946 učenika osmog razreda, što je nešto više nego prethodne školske godine, kaže Jovica Stevanović, prosvetni savetnik.

 U Srbiji je ukupno 71.661 učenik osmog razreda koji će u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i subotu imati probni završni ispit.

 Test iz matematike predviđen je u petak u podne, a test iz maternjeg jezika u subotu u 9 sati. Kombinovani test polagaće se takođe u subotu od 11 i 30.

Mali maturanti proveriće svoje znanje pred polaganje male mature koja je zakazana za 18. 19. i 20. jun.

Od ove godine ima i promena u bodovanju, pa će maksimalni uspeh iz škole nositi 60, a na tri testa učenici će moći da ostvare maksimalno 40 bodova.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.