Izvor: JUGpress.com, 02.Avg.2021, 22:28

U naselju Asambair požar pod kontrolom

VRANJE

Negde oko 16 sati u donjem delu Vranja izbio je požar.

Očevici kažu da je vatrena stihija zahvatila naselje Asambair, na Neradovačkom putu.

Požar gase ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade koje su odmah izašle na teren. U pomoć im su im došli i pripadnici vojske.

Prema nezvaničnim informacijama uzrok je ljudski faktor, jer nesavesni građani pale strništa. Uz visoku temperaturu vazduha i vetar koji koji je duvao stvaralo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << opasnost da se požar brzo širi.

Prema dostupnim informacijama situaciju otežava jugozapadni vetar koji duva brzinom od oko 8 kilometara na čas, kao i veliki broj istovremenih požara na nekoliko lokacija u okolini.

Nedaleko od požara je i novoizgrađeno naselje za pripadnike službi bezbednosti, ali informacije sa terena su da ni ono nije ugroženo. Vatra je u jednom delu pod kontrolom, ali se i dalje gasi.

Na terenu su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, koji su obišli naselje i vatrogasne jedinice.

Prema nekim informacijama na teritoriji Pčinjskog okruga u poslednja dva sata prijavljen veliki broj požara, oko dvadeset.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.