Izvor: JUGpress.com, 22.Jun.2021, 21:09

U Zdravstveni centar Vranje stiglo savremeno sanitetsko vozilo

VRANJE

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić, u utorak, je novinarima predstavila savremeno ambulantno vozilo, donaciju Američke ambasade u Beogradu.

 “Srećni smo i zadovoljni zbog ove donacije. Sanitetsko vozilo smo dobili, izborom Ministarstva zdravlja i ministra Zlatibora Lončara i  zahvaljujem se zato što je Zdravstveni centar Vranje jedan od šest centara u Srbiji koji je dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sanitet. Vozilo nam je potrebno, jer smo mi najveći regionalni centar na jugu Srbije. Ka nama gravitira više od 200 hiljada stanovnika i iz Kosovskog-pomoravlja, pa nam je vrlo važan ovaj sanitet”, rekla je dr Antić.

Direktorka je govorila i o trenutnoj epidemiološkioj situaciji u Vranju i masovnoj imunizaciji naših i građana Severne Makedonije.

Podsetila je da je u Vranju vakcinisano više od 8.000 građana susedne države.

Pozvala je građane koji se nisu vakcinisali da to učine što pre, jer kako je istakla “mi nismo dobili rat protiv korone, mi smo se samo u ovoj borbi izborili sa kovidom 19”.

Direktorka je istakla da se punom parom odvijaju i radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice. Izrazila je nadu da će ova ustanova u Vranju uskoro dobiti i magnetnu rezonancu.

Dr Lidija Stevanović, načelnica Hitne pomoći ponosna je što je na čelu službe u trenutku kada je stiglo novo vozilo.

“Vozilo nije samo prevozno sredstvo već je kompletno opremljen sanitetski prevoz koji podrazumeva prisustvo savremenih aparata novi defibrilator, aspirator, nosila, sistem aparata za oksigenu terapiju sve ono što bi trebalo da poseduje jedan sanitet. Našim zalaganjem u proteklom periodu zaslužili smo ovakvo vozilo. Zahvaljujem se našoj upravi koja je inicirala, i Ministarstvu zdravlja koje je omogućilo da dobijemo jedan ovakav sanitetski prevoz”, istakla je načelnica Hitne pomoći. Ona je naglasila da je u vozilu moguća mobilizacija pacijenata “od glave do pete”.

Služba hitne pomoći Zdravstvenog centra u Vranju ima desetak ambulantnih vozila.

Ova služba je učestvovala u transportu pacijenata do tercijalnih ustanova usled epidemije i odvozila pacijente ne samo iz Vranja, već i  Preševa i Bujanovca.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.