U Vranjskoj Banji otvoren ogranak vranjske biblioteke

Izvor: JUGpress.com, 27.Jan.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranjskoj Banji otvoren ogranak vranjske biblioteke

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Nakon višegodišnje pauze u Vranjskoj Banji ponovo je otvoren ogranak Javne biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju.

Događaj je upriličen povodom Dan oslobođenja Vranjske Banje od Turaka.

U prisustvu brojnih zvanica i građana simboličnim presecanjem vrpce Ogranak biblioteke u Banji su otvorili gradonačelnik Vranja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dr Slobodan Milenković i predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić.

Gradonačelnik Vranja dr Milenković je podsetio da je prvi put ogranak Biblioteke u Banji otvoren još 1963. godine i neprekidno je radio do 2014.

„Ulaganjem u kulturu, u pisanu reč, želimo da razvijamo kulturu čitanja i proces obrazovanja. Čestitam vam praznik u nadi da će ogranak Biblioteke biti mesto okupljanja i promocije kulturnih događaja“, istakao je gradonačelnik.

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Sentić je rekao da je proces renoviranja počeo pre nekoliko meseci i pozvao sugrađane da budu članovi novog ogranka.

„Posebno pozivam najmlađe, da u doba interneta i pametnih telefona, budu deo čitalačke zajednice jer je ipak knjiga najbolji čovekov prijatelj“, rekao je Sentić.

Ogranak se prostire na površini od 75 kvadratnih metara sadrži 7.000 knjiga odnosno 6.500 naslova. Za renoviranje prostorija iz budžeta ustanove izdvojeno 140.000 dinara, istakao je direktor vranjske biblioteke Zoran Najdić.

Biblioteka u Banji radiće svakog radnog dana od 9 do 17 časova. Upis je biti besplatan.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.