Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2022, 23:10

U Registru investicionih lokacija i Grad Vranje

VRANJE

Krajem 2019. godine Vranje je odabrano kao pilot grad u okviru projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“.

Cilj je da se putem digitalne platforme uspostavi Nacionalni registaar investicionih lokacija.

Zainteresovani investitori mogu na ovaj način da ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju na određenu lokaciju.

Aplikacija omogućava pretraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << po više parametara kako bi potencijalni investitor sagledao u potpunosti sve lokacije koje su mu od interesa.

Ovaj projekat predstavlja jednu od aktivnosti u procesu razvoja elektronske uprave Republike Srbije, doprinosi jačanju nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka i ekonomije zasnovanoj na znanju i inovacijama.

Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih lokacija, grad Vranje zajedno sa ostalim jedinicama lokalne samouprave koje su uključene u ovaj projekat, imaju svoje investicione lokacije na digitalnoj platformi Republičkog geodetskog zavoda.

 Aplikaciji se može pristupiti putem linka: https://ril.geosrbija.rs/location-pool/.

Sprovedena je studijska poseta Kraljevini Švedskoj, odnosno  Stokholmu (opštine Naka i Valentuna) i gradu Jevle gde je sedište projektnog partnera Lantmäteriet. Ovaj boravak je imao za cilj uspešnu razmenu stečenih znanja i iskustava u načinu izrade planske dokumentacije i dobijanja građevinske dozvole, unapređenja procesa u radu JLS putem digitalizacije i otvorenih podataka i podizanja svesti opštinskog menadžmenta o saradnji sa drugim opštinama.

Projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ su podržali

Republički geodetski zavod, Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Švedska agencija za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta – Lantmateriet.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.