Izvor: JUGpress.com, 01.Apr.2021, 10:15

U Pčinjskom okrugu od 444 uzorka 131 pozitivan

VRANJE-BUJANOVAC-SURDULICA-PREŠEVO-BOSILEGRAD-VLADIČIN HAN-TRGOVIŠTE

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 444 uzorka iz Pčinjskog okruga, 131 je pozitivan na koronavirus.

Od ovog broja 66 je iz Vranja, 20 iz Bujanovca, 16 iz Surdulice, 14 iz Preševa, 10 iz  Bosilegrada, četiri iz Vladičinog Hana, i jedan novooboleli je iz Trgovišta.

U saopštenju se navodi da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena 353 pregleda, od kojih je 95 broj prvih pregleda.

Krv je uzorkovana kod 130 pacijenata i sačinjeno 118 RTG pluća.

Urađeno je pet pi-si-ar testova i 102 antigenska testa, od kojih su 53 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 46 pacijenata, dodaje se u saopštenju.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 167 pacijenata. Od tog broja 158 je pozitivno na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju.

Na kiseoniku je 88 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 15 pacijenata, a otpušteno 13.

Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje ima pet slobodnih postelja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.