U PČINJSKOM OKRUGU PET SELA BEZ STRUJE VEĆ 10 DANA

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PČINJSKOM OKRUGU PET SELA BEZ STRUJE VEĆ 10 DANA

Deset dana bez struje su žitelji sela Manjak i Kukavica u opštini Vladičin Han, selo Strešak u vranjskoj opštini i sela Slivnica i Duga Luka u opštini Vranjska Banja

VRANJE - Pet brdsko-planinskih sela sa oko 130 domaćinstava već 10 dana nema struje zbog težih kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži koji su posledica snežnog nevremena koje je Pčinjski okrug zahvatilo na Badnje veče i Božić.

Šef dispečerske službe u Elektrodistribuciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vranje Vladan Veljković je izjavio da su deset dana bez struje žitelji sela Manjak i Kukavica u opštini Vladičin Han, selo Strešak u vranjskoj opštini i sela Slivnica i Duga Luka u opštini Vranjska Banja.

"Do kvarova na dalekovodima naše ekipe dolaze pešice, probijajući se kroz smetove koji dostižu i do dva metra, a problem je što u nekim slučajevima za otklanjanje kvara do lica mesta mora da dođe i mehanizacija, kao što je primer selo Štrešak gde je pregoreo transformator koji mora da se dopremi na lice mesta", kazao je Veljković.

Prema njegovim rečima, ekipama Elektrodistribucije Vranje u raščišćavanju puteva od snega, da bi mogli da dođu do mesta na kome se kvar desio, pomažu pripadnici Vojske Srbije.

"Od sinoć u 21 čas je zbog novog kvara bez struje ostalo još sedam, osam sela na području Babine Poljane u opštini Vranje, u kojima zvanično imamo 160 domaćinstava, a u praksi u njima se živi u oko 50 kuća, dok ostali dolaze samo povremeno". Rekao je Veljković.

Veljković navodi da očekuje da ekipe Elektrodistribucije Vranje poprave kvar na području Babine Poljane u toku dana, dok bi žitelji pet sela u opštinama Vladičin Han, Vranje i Vranjska Banja, koji struju nemaju deset dana, struju trebali da dobiju u narednih nekoliko dana.

Zbog kvarova uzrokovanim snežnim nevremenom koje je pre deset dana zahvatilo jug Srbije za Božić je u jednom trenutku bez struje bilo oko 1.500 domaćinstava u Pčinjskom okrugu.

Šutanovac: Na čišćenju snega angažovana 72 vojnika

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da su na čišćenju snega na teritoriji Sjenice i juga Srbije angažovana oko 72 vojnika i 11 mašina.

Šutanovac je novinarima u Vojnoj akademiji rekao da su svi predsednici lokalnih samouprava koji su se obratili Vojsci Srbije za pomoć, tu pomoć i dobili.

Povodom navoda pojedinih medija da u Bosilegrad pomoć nikakva još nije stigla, Šutanovac je rekao da mu je žao zbog toga, da će danas vojska biti i tu angažovana i izrazio uverenje da će svi koji budu od vojske zatražili pomoć, pomoć i dobiti.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Pčinjskom okrugu pet sela bez struje već 10 dana

Izvor: Glas javnosti, 16.Jan.2012

Šutanovac: Na čišćenju snega angažovana 72 vojnika..Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da su na čišćenju snega na teritoriji Sjenice i juga Srbije angažovana oko 72 vojnika i 11 mašina...Šutanovac je novinarima u Vojnoj akademiji rekao da su svi predsednici lokalnih samouprava...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.